Черкаси купили за 32 мільйони тролейбуси партнера Порошенка з кнілінгом
23.10.2015   //  

Департамент економіки та розвитку Черкаської міськради 16 жовтня за результатами тендеру замовив ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» 8 тролейбусів за 32,04 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Фірма до кінця року поставить 8 нових тролейбусів Богдан Т70117 на 100 пасажирів із низьким рівнем підлоги на 100% площі, пристосованих для стоячих пасажирів та пасажирів з обмеженими фізичними можливостями.

Ціна за один склала 4 млн грн.

Це дорожче, ніж у серпні-вересні такі тролейбуси купувало КП Сумської міськради «Електроавтотранс» – по 3,47 млн грн.

Разом із тим, у документах сумських тендерів не названа конкретна модель тролейбуса. Технічні характеристики співпадають, окрім одного елементу: тролейбуси для Черкас мають бути обладнані системою нахилу кузова (кнілінг), а в документації Сум вона не вказана.

У липні Хмельницьке КП «Електротранс» заплатило за такі тролейбуси по 4,13 млн грн. Технічна специфікація також не містила згадок про систему нахилу кузова.

На відміну від прикладів, нинішній тендер не включає організацію навчання працівників з питань обслуговування та ремонту тролейбуса.

Окрім «Богдан Моторс», співвласником котрого раніше був Петро Порошенко, і яке тепер належить його бізнес-партнеру Олегу Свинарчуку (Гладковський), у торгах брало участь ТОВ «КиївЛАЗавтосервіс».

Ця київська фірма належить Раїсі та Анатолію Шевченкам. Останній також керує ТОВ «Украпастех» та ТОВ «Мазтрансервіс», яке є офіційним дилером ВАТ «МАЗ» в Україні. Компанією «Мазтрансервіс» володіють Павло та Роман Шевченки.