Суд залишив оточенню Януковича 31 тисячу гектарів для полювання
22.10.2015   //  

вабляВищий госпсуд залишив мисливські угіддя площею 30,8 тис га у користуванні ТОВ «Мисливсько-рибальський клуб «Ярик». Про це свідчить постанова суду від 6 жовтня.

У лютому 2012 року Київська облрада припинила право користування вказаними угіддями Дубраво-Ленінському мисливському господарству Центральної ради товариства військових мисливців і рибалок збройних сил України і надала їх у користування ТОВ «Мисливсько-рибальський клуб «Ярик».

На підставі цього рішення Київське обласне та по місту Києву Управління лісового та мисливського господарства уклало із фірмою договір, за яким клуб «Ярик» отримав у користування до 2061 року угіддя в межах Макарівського та Бородянського районів Київської області.

Наприкінці 2014 року обласна прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати недійсними рішення облради і укладений з фірмою договір.

У березні цього року суд першої інстанції позов прокуратури задовольнив. Він виходив з того, облрада прийняла рішення за відсутності згоди більшості більшості сільрад, на ділянках яких знаходяться угіддя.

Вачаган Ростомян, партнер по мисливському господарству "Голованівське" екс-нардепа Віктора Лозинського, засудженого за вбивство людини на полюванні.

Вачаган Ростомян, партнер по мисливському господарству “Голованівське” екс-нардепа Віктора Лозинського, засудженого за вбивство людини на полюванні.

Однак апеляційний суд, з яким погодився ВГСУ, це рішення скасував і у задоволенні позову відмовив. Суди вказали, що погоджень сільрад не потрібно було. Вони зазначили, що ведення мисливського господарства та полювання в межах населених пунктів заборонено нормами чинного законодавства, а тому сільради, як власники земельних ділянок комунальної власності у межах населених пунктів, не повинні надавати відповідні погодження на користування мисливськими угіддями.

Засновниками ТОВ «Мисливсько-рибальський клуб «Ярик» є Костянтин Бабак, Костянтин Згара, а також партнер екс-нардепа Віктора Лозінського Вачаган Ростомян, член януковичівського клубу «Кедр» генерал-майор Василь Сапко (має найбільшу частку) і екс-депутат облради Володимир Забела. Керівником фірми є Віктор Євтушенко.

Вачаган Ростомян пов’язаний з Артуром Ростом’ян, на якого після втечі Януковича було переоформлено нерухомість біглого президента на Оболоні.

Детальніше про власників ТОВ «Мисливсько-рибальський клуб «Ярик» читайте у статті «VIP-клуб між Хмільною і Ваблею».