Покращення офісу «Київобленерго», проти російських власників якого порушено карні справи, обійшлось у 32 мільйони
21.10.2015   //  

киъвобленергоПАТ «Київобленерго» 15 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «ІТ-Інтегратор» роботи з будівництва цифрових мереж у адміністративній будівлі за 7,82 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

«ІТ-Інтегратор» до кінця року побудує локальну обчислювальну мережу, структуровану кабельну систему, систему провідного мовлення, системи відеоконтролю, охоронної сигналізації та контролю доступу, а також аудіовізуальний комплекс у адмінбудівлі по вул. Стеценка, 1а.

Реконструкція офісу, що розпочалася рік тому, обійшлася обленерго в 32,43 млн грн. У тому числі тендери було проведено на:

  • будівельні роботи – 9,83 млн грн.
  • облаштування покрівлі – 1,97 млн грн.
  • встановлення вікон і дверей – 1,88 млн грн.
  • оздоблення зовнішніх стін – 1,70 млн грн.
  • внутрішнє оздоблення – 5,69 млн грн.
  • внутрішній водопровід та каналізація – 1,25 млн грн.
  • внутрішнє електропостачання та електрообігрів – 2,29 млн грн.
  • цифрові мережі – 7,82 млн грн.

Фірма «ІТ-Інтегратор» зареєстрована на кіпрську «Redrix Holding Limited, LLC», кінцевим бенефіціарним власником якої є інша кіпрська компанія – «Powerful Invest Finance Ink». Директором фірми з 1 жовтня цього року є Максим Жданов, який раніше був директором дочірнього підприємства ЗАТ «Інформаційні комп’ютерні системи» «Інком-Харків».

Нагадаємо, що з 2012 р. «Київобленерго» контролює російська «VS Energy».

Засновником ТОВ «ВС Енерджі Інтернешнл Україна» є нідерландська фірма «ВС Енерджі Інтернешнл Н.В.», бенефіціарами якої є латвійці Артурс Альтбергс, Валтс Вігантс та Віліс Дамбінс, а також Марина Ярославська та Олег Сізерман з Німеччини.

За даними «ЛІГА.net», нещодавно МВС відкрило дві карні справи щодо тендерів «Київобленерго».

Йдеться про договори з ТОВ «Укренергоактив» (нині фірма у стані припинення), ТОВ «НІК-Електроніка» та ТОВ «-Українська енергетична компанія-», які регулярно вигравали торги обленерго, що належать групі «VS Energy».

Джерело в органах повідомило, що у справі фігурують прізвища власників компанії. Ними, за даними «Ліга.net», є росіяни Євгеній Гінер, Михайло Воєводін та депутат Держдуми Олександр Бабаков, який голосував за анексію Криму.

Водночас, у рішенні Печерського райсуду в якості фактичних власників вказані: «громадяни Росії ОСОБА_2 та ОСОБА_3».

Згідно цього рішення, МВС отримало дозвіл на перевірку документів компанії у ПАТ «Альфа-Банк», «Сбербанк Росії», ПАТ «Перший Інвестиційний Банк» («VS Energy»), ПАТ «УкрСиббанк» і АТ «Ощадбанк». За версією джерела, таким чином «VS Energy» спонукають продати частину активів.