Соратник Кернеса віддав рідній фірмі підряд на ремонт дороги вартістю 45 мільйонів
19.10.2015   //  

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 12 жовтня уклало угоду з ТОВ «Паркінг+» щодо реконструкції Московського проспекту вартістю 45,61 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Ремонтні роботи пройдуть на ділянці від пров. Електромеханічного до вул. Енергетичної і мають бути закінчені до грудня 2016 року. За цей час планується перенести мережі обленерго, замінити водопровід, відремонтувати дощову каналізацію та системи зв’язку, улаштувати двошарову основу під дорожнє покриття. Саме дорожнє покриття планується зробити залізобетонних плит прямокутних площею до 3 кв м. які будуть вирівняні асфальтобетонною суміщщю. Крім того, планується зробити тротуари та встановити зупинні павільйони громадського транспорту.

Довжина ділянки, яку планують відремонтувати, складає майже 500 метрів.

Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков. У січні 2010 року його призначили радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань ЖКГ, тоді ж фірму перереєстрували на Галину Давидову. В травні того ж року Чумакова призначили головою Департаменту будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. Саме цей департамент і був замовником цих робіт.

З липня 2011 р. список власників «Паркінг+» поповнили В’ячеслав Блінкін та компанія з Віргінських островів «Валдхелм Tрейдінг корп».

В’ячеслав Блінкін тбув бізнес-партнером Ольги Чумакової, зареєстрованої за однією адресою з вищезгаданим Володимиром Чумаковим. Чумакова і Блінкін разом заснували фірму ТОВ «Укрбудмонтаж».

Галина Давидова раніше очолювала та входила до переліку співзасновників обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний Кооператив «Триумф». Пізніше його співвласником стала Алла Добкіна – мати Михайла Добкіна. Саме цьому кооперативу належить земельна ділянка, де знаходиться маєток Добкіних.

Також на Давидову було оформлено декілька інших кооперативів.

У держреєстрі для зв’язку з «Паркінг+» вказано номер телефону (057) 731-19-09, яким раніше також користувалося ПрАТ «НПК-Холдінг», віднедавна власником якого є дружина Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська. Крім того, цей номер телефону використовувався низкою інших фірм, оформлених на оточення Кернеса (ТОВ «ІФТ Консалтінг», ТОВ «Поліфарм» та ін.).

Чумаков є кандидатом в депутати міськради за списком партії «Відродження», який у Харкові очолює Генадій Кернес.

Єдиним конкурентом «Паркінг +» було ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень», яке заснували депутат Чугуївської райради Валерій Пєвнєв, обраний від Партії регіонів, та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман.

Зараз Пєвнєв буде балотуватися до Харківської міськради також за списком партії «Відродження».