Сільрада незаконно продала 3 гектари на березі Кременчуцького водосховища
15.10.2015   //  

Суд визнав недійсним продаж Обслуговуючому кооперативу «Дніпровський Баркас» ділянки площею 3,1 га по вул. Дахнівській в селі Свидівок в Черкаській області. Про це свідчить постанова Київського апеляційного госпсуду від 30 вересня.

Суд визнав незаконним рішення Свидівоцької сільради від 29 листопада 2013 року про надання кооперативу дозволу на викуп вказаної ділянки. Суд встановив, що дана ділянка належить до земель водного фонду, розташована в прибережній захисній смузі Кременчуцького водосховища, і її продаж заборонено законом.

Разом з тим сільрада у документах вказала, що це землі рекреаційного призначення. Жодних документів про зміну у встановленому законом порядку цільового призначення землі суд не отримав.

Суд також зазначає, що сільрада також порушила норми Земельного кодексу, адже якби це таки була ділянка рекреаційного призначення, її треба було продавати на земельних торгах.

Свидівоцька сільрада продала ділянку кооперативу за 836 тис грн. під будівництво об’єктів рекреаційного призначення.

Власниками Обслуговуючого кооперативу «Дніпровський Баркас» є Дмитро Захаров, Юрій Малюжонок, Вячеслав Федорчук і ТОВ «Дніпровський Баркас», власником якого є той же Федорчук.