МВС купило у «регіоналів» автозаків на 11 мільйонів
14.10.2015   //  

Міністерство внутрішніх справ України 8 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Радіал Україна» про закупівлю автомобілів спеціалізованого призначення для перевезення взятих під варту осіб на суму 10,78 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірма «Радіал Україна» до 1 грудня 2015 р. має поставили 25 автомобілів спецпризначення для перевезення взятих під варту осіб на базі автомобіля ГАЗ-3302 «Газель» по 431 тис грн.

Технічні вимоги тендеру передбачають можливість перевезення у спецавтомобілі 7 взятих під варту осіб (4 – у загальній камері та 3 – у одиночних) з забезпеченням повної ізоляції, а також конвою у кількості 5 осіб (з водієм) та виконання ними службових обов’язків. На автомобіль будуть встановлені сталева обшивка кузова, сигнально-гучномовні пристрої (СГП) потужністю 100Вт прихованого типу та два маяки типу ФП-1.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Техкомплект» із різницею в ціні 5%.

Засновником київської фірми «Радіал Україна» є ТОВ «Автозапчастина-Маркет», яке у свою чергу записане на кіпріотку Марію Чатзіантону (Хаджиантоніс) та кіпрський офшор «Радолін Трейдінг Лімітед».

На цю ж Чатзіантону та «Радолін Трейдінг Лімітед» зареєстровані підприємства групи «АІС», пов’язану із нардепом Дмитром Святашем (був членом Партії регіонів, зараз входить до фракції «Відродження») та колишнім нардепом від Партії регіонів Василем Поляковим.

Керівником фірми-переможця є Владислав Куліков, який був директором ПІІ «Автоінвестстрой-Брок» та ТОВ «АІС-Моторс» з тієї ж групи. Також раніше в останнього підприємства та фірми «Автозапчастина-Маркет» була спільна юридична адреса – Харківська обл., Харківський р-н, с. Тернова. Крім того, відомо, що «Радіал Україна» займалась обладнанням сервісного центру «АІС-Крим».

адреса адреса2

Фірма «Техкомплект» належить родині Онищуків – Володимир, Михайло, Микола та Василь Онищук (перші два – з Алушти, другі – з Києва). Їм також належить ТОВ «Мир – Автозапчастина» та кримське ТОВ «Борисфен».

Нагадаємо, у серпні АМКУ оштрафував ІП «ТД «Автоцентр Харків» та «Автоінвестстрой-Брок» із групи «АІС» за змову на тендерах райуправлінь водного господарства Херсонської області.

Крім того, у січні суд стягнув з «АІС-Столиці» на користь Міністерства охорони здоров’я 5,93 млн грн. за невчасну поставку «швидких».