Суд залишив дружині Піскуна гектар біля «Променади» під ще один торгівельний центр
13.10.2015   //  

Прокуратура не змогла відсудити у ТОВ «Корса» і ТОВ «Капрі» земельну ділянку на вул. Багговутівській, 17-21 у м. Києві. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 22 вересня.

Піскун-Променада

У грудні 2014 р. Київська міська рада прийняла рішення про передачу у спільну оренду на 10 років фірмам «Корса» (91%) і «Капрі» (9%) ділянки площею 0,93 га для будівництва та обслуговування житлових будинків, готельно-офісного комплексу, торговельного центру з підземним паркінгом та гостьовими автостоянками.

Прокуратура Києва звернулась із позовом про визнання рішення Київради незаконним і його скасування. Прокуратура стверджувала, що рішення суперечить Земельному кодексу, оскільки передача частини ділянки відбулося без вилучення її у попереднього землекористувача – ПАТ «Завод Укркабель», також площа орендованої ділянки більш ніж у 7 разів перевищує площу нерухомого майна, що є власністю «Корса» і «Капрі», а право оренди земельної ділянки, що не знаходиться під об’єктом нерухомості, набувається лише на конкурентних засадах.

Однак суд з’ясував, що матеріалах проекту землеустрою є нотаріально посвідчена згода ПАТ «Завод Укркабель» на відведення «Корса» і «Капрі» земельної ділянки. Крім того, встановлено, що «Завод Укркабель» взагалі не набув статусу землекористувача, оскільки з 2000 р., коли Київрада виділила йому тут близько 5 га, підприємство так і не уклало договір оренди.

Відтак суд у позові прокуратури повністю відмовив.

За адресою вул.Багговутівська 17-21 наразі вже є один торговий центр «Променада», власниками приміщень якого є «Корса» і «Капрі».

Співвласниками фірми «Корса» є бізнесмен Володимир Школьнік, віргінський офшор «Верді Груп Лімітед», ТОВ «Ріелті Класік» (власник – кіпрська компанія «Піар Юкрейніан Ресерч Енд Дівелопмент Лімітед»), а також Світлана Піскун, дружина Святослава Піскуна, який тричі обіймав посаду генерального прокурора (2002-2003, 2004-2005, 2007 рр.), а також був нардепом від Партії регіонів (2007-2012 рр.).

До 2009 року до складу засновників «Корси» входив також Ігор Баленко – депутат Київради від УДАРу і голова наглядової ради ПАТ «Фуршет», якому належить мережа продуктових супермаркетів.

Засновниками «Капрі» є Сергій Тесленко, ТОВ «Дуа» (Німеччина), ТОВ «Майбутнє», ЗАТ «Торговельні мережі» (ліквідоване), власником якого був Олег Корчак.

ТОВ «Майбутнє» зареєстроване на ТОВ «Плазма Холдінг» Олександри Дубогай і Михайла Шерстюка, і ВАТ «Універсам №17».

ВАТ «Універсам №17» у 2010 р. перетворене у ТДВ «Універсам №17», засновниками якого є Олександра Дубогай, Іван Швець, Георгій Іванов, ТОВ «Плазма Холдінг», ЗАТ «Торговельні мережі» і ТОВ «Слов’яни», оформлене на Євгенія Косенка і кіпрську компанію «Донарія Ентерпрайзес Лімітед».

Як пише у блозі на «Українській правді» народний депутат Сергій Лещенко, наразі Святослав Піскун перебуває під слідством. У вересні цього року на екс-генпрокурора завели карну справу за підробку документів про перетин державного кордону. Як стверджує нардеп, Піскун поставив фальшиві печатки у закордонний паспорт, щоб довести, що жив в останні роки в Україні і балотуватися до Верховної ради у 2014 році. За версією Лещенка, натомість Піскун мешкав на узбережжі Франції поблизу Канн, у віллі фірми «SCI Kuasar», власницями якої є його дружина Світлана Піскун і донька Тетяна Іващенко.