Об’єкти «Укртрансгазу» за 10 мільйонів охоронятиме фірма «оппоблоківця» і одеського УДСО
13.10.2015   //  

ПАТ «Укртрансгаз» 7 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Охорона-Комплекс-Тіра» охоронні послуги за 10,21 млн. грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Йдеться про охорону УМГ «Київтрансгаз», УМГ «Львівтрансгаз», УМГ «Прикарпаттрансгаз», УМГ «Харківтрансгаз», УМГ «Черкаситрансгаз», а також філії «Агрогаз». Фірма має виставити на об’єктах 54 пости, з яких 51 цілодобовий, 1 денний та 2 нічних – в робочі дні та добових – в вихідні та святкові дні.

Послуги надаватимуться протягом року від дня підписання договору.

Конкурентами на торгах були одеське ПП «Олімп-Юг» та херсонське ТОВ «Фемида-Щит» із вищими цінами.

Пропозиція київського ТОВ «Служба забезпечення безпеки «Секьюріті.УА» була найдешевшою. Однак її відхилили через відсутність у компанії підрозділів у Херсонській, Донецькій та Луганській обл., останніх сторінок договорів оренди з печатками та підписами, права уповноваженої особи укладати угоди більше ніж на $200 тис і різне написання прізвищ 17 працівників у довідках та у копіях трудових книжок.

Компанія «Охорона-Комплекс-Тіра» зареєстрована у Білгород-Дністровську Одеської обл. Вона належить Григорію  Гробову та Володимиру Моріку. Крім того, 25% у статутному капіталі належить Одеському управлінню ДСО. Керує фірмою Олександр Леонідович Кротов – депутат Білгород-Дністровської райради від «Партії регіонів», який раніше бувдиректором ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт».

Гробов є заступником директора «Олімп-Юг» і балотується до Одеської міськради від «Оппозиційного блоку» разом із директором Сергієм Червяковим. Останній із Гробовим, Моріком та Галиною Рахубенко також є співвласниками ТОВ «Олімп-Охоронаюг».

Рахубенко була зареєстрована за однією адресою з Сергієм Рахубенком, який до 2010 р. був заступником начальника Одеського управління ДСО. До грудня 2012 р. він очолював Одеську обласну організацію партії «УДАР».

Власниками «Секьюріті.УА» є Віталій Лавренчук, Сергій Єрченко та Віталій  Долженко.

Лавренчук і Долженко також були співзасновниками ТОВ «Долавр», яке зараз записано на ТОВ «Міжнародна юридична компанія «Моніторинг Інвест Дівелопмент», яку заснували Сергій Кудрій і Олександр Наумовський. Єрченко разом із Едуардом Пекуровським володіє ТОВ «Зевс-С».

Фірмою «Фемида-Щит» Олени Твердовської керує Володимир Бобришев. Вказаний у держреєстрі номер телефону фірми – (0552) 422914 – співпадає з номером групи охоронних компаній «Лідер». До неї входять ПП «Лідер-Плюс», ПП «Лідер-Гарант» та ПП «Лідер-Охорона», які належать Денису і Леоніду Вечеріковим, Оксані та Віталію Шкодам. Ветеран МВС Леонід Вечеріков керує херсонською обласною ГО «Федерація охоронців» та штабом громадського формування «Захист». Він також був депутатом Дніпровської районної у місті Херсоні ради V скликання від «Народної опозиції» Наталії Вітренко та довіреною особою Сергія Тігіпка на 185 окрузі під час президентських виборів 2010 р.