Київрада віддала 5 гектарів під забудову партнерам заступника Кличка
12.10.2015   //  

Депутати Київради передали ПАТ «Нео Віта» в оренду на десять років 5,4 га землі на проспекті Возз’єднання, 19. Про це пише Валерія Самаркіна у «Діловій столиці».

На виділеній ділянці планують побудувати житлово-офісний торговельний комплекс з підземним та наземним паркінгами.

Компанії дозволили орендувати землю, тому що на ділянці розташована нерухомість, яка належить їй. Ця ділянка примикає до території житлового комплексу «Комфорт Тауна» на вул. Регенераторній, 4. Замовником його будівництва є теж «Нео Віта». Правда, в 2009 році вона уклала договір про передачу функцій замовника фірмі «К.А.Н. Девелопмент» першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова.

Віддана під будівництво територія – це промислова зона. Згідно з даними містобудівного кадастру Києва, ділянка по просп. Возз’єднання, 19 призначена для комунально-складських приміщень. Крім того, ця земля є санітарно-захисною зоною, і тут не можна вести громадську забудову.

«Прокуратура цілком може подати позов до суду і скасувати його, хоча не факт, що це буде зроблено. Ділянка, швидше за все, призначена для продовження будівництва «Комфорт-Тауна», який зводить фірма першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова К.А.Н. –Девелопмент», – розповів виданню голова громадської організації «Кияни об’єднуємось» Олександр Дядюк.

Співзасновниками ПАТ «Нео Віта» є ПАТ «Геста» (9,2% акцій), ПАТ «Інкант» (14,5% акцій) і зареєстрована на Кіпрі компанія «Пессарко Трейдінг Лімітед» (76,1% акцій). У ПАТ «Геста» (9,2% акцій) та ПАТ «Інкант» єдиний засновник – кіпрська «Респірамі холдінгз лімітед».