Партнерка Бродського не змогла через суд продовжити оренду переходу у столиці
10.10.2015   //  

Суд відмовився продовжити ще на два роки оренду підземного переходу на бульварі Тараса Шевченка біля станції метро «Університет» для ТОВ «Девілон Груп». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 1 жовтня.

У 2011 році «Девілон Груп» отримала приміщення підземного переходу в оренду на 3 роки. Наприкінці 2014 року фірма запропонувала міськраді залишити їй перехід в оренду ще на два роки, внісши зміни до договору. Не дочекавшись відповіді, «Девілон Груп» звернувся до суду.

У суді фірма послалася на закон «Про оренду державного і комунального майна», відповідно до якого термін договору оренди не може бути меншим ніж 5 років, якщо орендар не пропонує менший термін. «Девілон Груп» вказує, що менший термін він не пропонував, тому має право на свої 5 років оренди.

Суди усіх трьох інстанцій у задоволенні позову фірмі відмовили. Вони вказують, що термін дії договору закінчився у 2014 році. І внести зміни до договору, який є припиненим, неможливо.

При цьому суд зауважив, що фірма мала право вимагати 5 років оренди на стадії укладення договору. Однак після його підписання «Девілон Груп» це право втратив.

Засновниками ТОВ «Девілон Груп» є Ольга Бабіч і Микола Щур. Керівником фірми з червня цього року є Руслан Біжінар.

Ольга Бабіч також була співзасновницею фірми «Містер клін», яка у 2011-2012 рр. також отримала в оренду ряд підземних переходів у столиці. Разом із Бабіч співзасновником цієї фірми також був нинішній депутат Київради Олександр Бродський (фракція «Єдність»).

Як повідомлялось, інвестори платять місту 70-150 грн. за квадратний метр в місяць. Тоді як торговцям площі здають у суборенду по $150-200 за 1 квм ролетної конструкції. При цьому у переходах Майдану вартість оренди сягала $1000 за кв м.