«Київавтодор» заплатив 12 мільйонів за дорожню розмітку, що не світиться в темряві
09.10.2015   //  

Оболонське РУ МВС м.Києва розслідує кримінальне провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів при нанесенні дорожньої розмітки ТОВ «Колор С.І.М.». Про це свідчить ухвала Оболонського райсуду м.Києва від 29 вересня.

Провадження відкрито 8 вересня 2015 року. Розслідування стосується закупівлі КК «Київавтодор» робіт із нанесення дорожньої розмітки, переможцем якої було ТОВ «Колор С.І.М.». Договір уклали 30 квітня цього року на 13,36 млн грн.

Розкрадання коштів стало можливим завдяки зниженню собівартості робіт і фінансово-господарським операціям із підприємствами з ознаками фіктивності.

Встановлено, що «Колор С.І.М.» наймало субпідрядників з числа інших учасників тендеру – ПП «Автомагістраль», КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» м. Києва, ТОВ «Дорбудрезерв-Україна» та Комунальне автотранспортне підприємство № 273904.

Разом з тим, за умовами договору субпідряду, виконавці мали наносити розмітку фарбою компанії «Колор С.І.М.». Встановлено, що розмітка наносилась без додавання світлоповертальних елементів, завдяки яким її видно в темряві. Відтак, нанесена розмітка не відповідала вимогам ДСТУ щодо видимості в темну пору, білизни, яскравості, тощо. Всупереч цьому «Київавтодор» перерахував фірмі «Колор С.І.М.» 12 млн грн.

Суд дав слідчому тимчасовий доступ до документів «Київавтодору» щодо господарських відносин з «Колор С.І.М.».

Фірма «Колор С.І.М.» зареєстрована у Рівненській області на Зою Іващук. З 2008 року у Віснику держзакупівель опубліковано дані про тендери, виграні «Колор С.І.М.», на суму 130,14 млн грн.