Газову насосну станцію «Рогатин» за 21 мільйон переоснастить оточення енергетика Суркіса
09.10.2015   //  

Філія «УМГ «Львівтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз»2 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Новітні енергетичні програми» про технічне переоснащення насосної станції КС Рогатин за 20,80 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Фірма «Новітні енергетичні програми» має переоснастити насосну станцію Рогатин в Івано-Франківській області до кінця року.

Підряд передбачає заміну комірок в РП-10 кВ, силових трансформаторів, головного розподільчого щита та щита загально станційного призначення КТП 10/0,4 кВ насосної станції та переносу обладнання в проектне приміщення, розташоване в існуючому приміщенні машинного залу компресорного цеху. Крім того, потрібно замінити відповідні кабельні лінії 10 та 0,4 кВ на компресорній станції «Рогатин».

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «ЕлектроПлюс-ІФ» Степана Лосика, чия заявка була дорожчою від переможця на 2,12%.

Щодо дешевшої майже на 5 млн грн. пропозиції ТзОВ «Мальви» у протоколі розкриття вказано, що фірма подала не всі документи. Про що саме йдеться, невідомо, оскільки протокол відхилення у «Віснику держзакупівель» не оприлюднений.

Компанія «Новітні енергетичні програми» заснована кіпрською «Дерівейшн інвестментс лімітед». Раніше директором цієї фірми був Андрій Бєлєнтьєв, який у 2005-2011 рр. очолював філію «Прикарпаттяобленерго» у Калуші. Раніше засновником «НЕП» була лондонська компанія «Стренд Інвест ЛТД», яка також була власником ТОВ «ФК «Декра», що є акціонером ЗАТ «СК «Промінь», де керівником є Ярослав Якубовський. Зараз фірмою-переможцем керує Михайло Горбковий, який також є керівником ТОВ «ІМС-Україна», що належить ТОВ «КУА «Західна інвестиційна група» Зоряна Михайляка, а раніше – Якубовському і Дмитру Долішньому.

На тендерах «Прикарпаттяобленерго» фірма «НЕП» неодноразово була спаринг-партнером ПП «Альфа Енерго Груп». Остання зареєстрована на Маргариту Ульянову, яка до того була директором. У 2012 р. власником було «ІМС-Україна».

Компанія «Мальви» зі статутним капіталом 17 тис грн. належить Віталію Сиворогу, а керує нею Степан Гарда.