- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Екс-охоронець Порошенка має більше двох гектарів з маєтком на березі Дніпра

Депутат Київської міської ради від «УДАРу-Солідарності» Геннадій Ільїн має 2,34 га гектарів землі неподалік від Осокорків у Києві, на якій по документам знаходиться майновий комплекс бази відпочинку. Про це стало відомо з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

[1]карта [2]

[3]

Йдеться про три земельні ділянки, що становлять єдину територію по вулиці Весняній в урочищі «Млиново» на території Гнідинської сільради Бориспільського району. На ній розташований майновий комплекс бази відпочинку «Блакитна затока», який Ільїн отримав у жовтні 2002 року за договором купівлі-продажу. Згідно з даними з Реєстру прав власності на нерухоме майно, вартість бази становила 118 тис грн.

вид на ділянку [4]

У лютому 2009 року Ільїн отримав будівлю спального корпуса за договором дарування по вулиці Весняній, 6, яка знаходиться також в урочищі «Млиново». У Реєстрі прав власності на нерухоме майно вартість корпусу оцінюється у 503 тис грн.

Інформація в Інтернеті про Базу відпочинку «Блакитна затока» відсутня.

Земельну ділянку розміром 0,17 га під цією базою Ільїн отримав у грудні 2014 року на основі договору дарування. Згідно з цільовим призначенням, земельна ділянка має використовуватися під існуючу базу відпочинку. Ще 0,31 га Ільїн орендує землі у Бориспільської районної адміністрації. Походження ділянки розміром 1,86 га невідоме.

У декларації [5] за 2014 рік зазначено, що Геннадій Ільїн має земельні ділянки 1,86 га та 0,17 га.

При цьому, Ільїн не має житлового будинку. Утім, серед «іншого нерухомого майна» вказано, що депутат має у власності шість об’єктів.

Офіційний дохід Геннадія Ільїна за 2014 рік становить 4,72 млн грн. З цією суми 3 млн грн. були отримані у якості «дарунка, призу або виграшу». Ще 1,70 млн грн Ільїн отримав від відчуження та здачі майна в оренду.

Дохід членів його сім’ї становить 3,17 млн грн, з яких майже вся сума була отримана також у якості «дарунка, призу або виграшу».

Депутат Київради Геннадій Ільїн з президендської фракції. [6]

Депутат Київради Геннадій Ільїн з президентської фракції.

Водночас, Геннадій Ільїн має внесків до статутного фонду ТОВ «Бізнес-Інвест Груп» та ТОВ «Класик» на загальну суму близько 15 млн грн. Ільїн володіє навпіл фірмою «Класик» разом з дружиною екс-заступника генпрокурора Анатолія Даниленка Наталією. Статутний внесок

Як писали [7] «Наші Гроші», саме ТОВ «Класик» була замовником скандального будівництва Торгівельного центру на Львівській площі,8б. Також Ільїн обіймав [7] керівні посади у приватних компаніях, більшість з яких контролювалася його родиною та Даниленками.

Племінник Геннадія Ільїна Євген був керівником   [8]ТОВ «Грандіс Інвестментс», яку заснувала офшорна белізька компанія «Бейрок Файненс Лімітед». У червні звільнений з посади голови СБУ  Валентин Наливайченко сказав [9], що на офшори «Бейрок Файненс Лімітед» та «Мелліан Менджмент ЛТД» виводяться кошти колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького і тих, хто «став його кришувати після перемоги Майдану».

Син Ільїна Микита виступав співзасновником фірми «Солтанівка Каскад», яка була власником [10] каскаду ставків під Києвом, де розташовано маєток Даниленка.

Також Ільїн-старший володіє [11]приміщеннями у торговому центрі на проспекті Перемоги у Києві разом з донькою екс-генпрокурора Віталія Яреми Ілоною та сином Даниленка В’ячеславом.

За інформацією ЗМІ [12], Геннадій Ільїн був бригадиром авторитета Салохи та начальником охорони Петра Порошенка.

У Київраді Ільїн займає посаду заступника голови постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та боротьби з корупцією.

‘’Ђ’“’Ќ€‰ ‚Ќ…‘ЋЉ [13] ‘“Љ“ЏЌ€‰ „Ћ•I„ [14] ‚…‘ЌџЌЂ 6 Ѓ“„I‚‹џ ‘ЏЂ‹њЌЋѓЋ ЉЋђЏ“‘“ [15] ‡…Њ‹џ „…Љ‹ЂђЂ–Iџ IЌ˜… Ќ…ђ“•ЋЊ… ЊЂ‰ЌЋ [16] ‡…Њ‹џ „…Љ‹ЂђЂ–Iџ [17] 0,31 ѓЂ Ћђ…Ќ„Ђ [18] Ѓ‹ЂЉ€’ЌЂ ‡Ђ’ЋЉЂ 2002 ђIЉ [19] 0, 17 ѓЂ [20] 1,86 га [21]