У доньки біглого Злочевського знайшлася неарештована квартира в «Botanic Towers» у центрі Києва
08.10.2015   //  

тауерДочка розшукуваного екс-міністра екології Миколи Злочевського – Каріна Золочевська – є власницею квартири в елітній багатоповерхівці в центрі Києва орієнтовною ціною 16 млн грн. Про це стало відомо з Реєстру майнових прав на нерухоме майно.

Йдеться про квартиру у житловому комплексі Botanic Towers (2008р. побудови)по вул. Саксаганського, 121, що неподалік Університету Шевченка та поруч із ботанічним садом. Помешкання Злочевської має загальну площу 237 кв.м, з них житлова площа близько 118 кв м.

Дочка екс-міністра Каріна Золочевська стала власницею квартири по договору дарування 10 жовтня 2014 р. Разом з тим, до цього нерухомість також належала родині Злочевських: в розділі про майнові обтяження зазначено, що в 2007 р. на квартиру була накладена іпотека, при цьому сам Злочевський був записаний боржником по кредиту, а його дочка – власне особою, чиє майно обтяжується.

карта

витягвитяг2 витяг3

Щодо вартості нерухомості, то при оформленні іпотеки квартира була оцінена в 8,90 млн грн. Разом з тим, наразі квартири в цьому будинку продаються по ціні $2-3 тис за квадрат, наприклад помешкання аналогічної площі в вересні виставили на продаж за $750 тис, або близько 16 млн грн.

продаж

Нагадаємо, Миколу Злочевського оголосили в розшук 29 грудня 2014 р., а арешт на його майно у рамках кримінального провадження Печерський райсуд ухвалив накласти тільки 2 лютого 2015 р. При цьому арешт на майно родини екс-чиновника не накладався. Так, наприклад, вдалося уникнути арешту на маєток в селі Іванковичі під Києвом: між оголошенням Злочевського в розшук та ухвалою про арешт – його разом з землею встигли переоформити на дружину біглого міністра Наталію Злочевську.

Микола Злочевський і донька Каріна на вечірці з нагоди закінчення школи

Микола Злочевський і донька Каріна на її випускній вечірці

Нагадаємо також, що кримінальна справа і розшук не заважають родині Злочевських продовжувати бізнес в Україні. За даними програми «Схеми», родина екс-міністра найімовірніше є власником «Zlocci» – нового бренду дорогого чоловічого взуття зі шкіри страуса і крокодила. Торгову марку оформлювала Катерина Охотнікова, яка раніше допомагала реєструвати ТМ «Біолонг» компанії «Інфокс» Злочевського. Сама ТМ зареєстрована на кіпрську компанію «Аметоса інвестментс лтд», приписану за однією адресою з «Біртіліна консалтинг лтд» – співвласником двох палаців із земельними ділянками на Київському водосховищі разом із батьком Миколи Злочевського.