Тролейбусники Кернеса переплатили 2 мільйони соратнику Кернеса за мідні проводи
08.10.2015   //  
Це комерційна пропозиція однієї з запоріжьких фірм, яка майже вдвічі дешевша від тендерної ціни "Південкабелю"

Це комерційна пропозиція однієї з запоріжьких фірм, яка майже вдвічі дешевша від тендерної ціни “Південкабелю” – 327 тис грн.

КП «Міськелектротранссервіс» м. Харків 1 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Торговий дім «Південкабель» мідного дроту на 4,91 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року «Південкабель» має поставити 15 тонн мідного дроту МФ-85 по 327 тис грн. за тонну.

Це значно дорожче від цін у відкритих джерелах. Наприклад, запорізька фірма продає такі проводи по 203 тис грн. за тонну.

Також значно дешевше цей проводу купують на тендерах інші замовники.

«Київпастранс» 11 вересня купив дріт МФ-85 по 191 тис грн. та МФ-100 – по 208 тис грн. за тонну.

А 23 вересня Донецька залізниця придбала дріт МФ-100 по 216 тис грн. за тонну. При цьому вартість цих дротів зазвичай або не відрізняється, або МФ-85 дешевший за МФ-100.

Якби харківський «Міськелектротранссервіс» купував проводи по 200 тис грн. за тонну, то вся партія коштувала б комунальному підприємству 3 млн грн., або майже на 2 млн грн. менше від вартості угоди з «Південкабелем».

За тендером харківських комунальників передбачена відстрочка платежу на 120 банківських днів від дня поставки. Це дозволяє підняти закупівельну ціну не більше, ніж на 10%. У свою чергу основними джерелами доходу «Міськелектротранссервісу» є дотації з бюджету та оплата проїзду пересічними харківянанами.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Збірні дерев’яні конструкції» із різницею в ціні 4%. Тендерів воно ніколи не вигравало.

«Торговий дім «Південкабель» заснований у 2013 р. Владиславом Мітрохіним, керує ним Сергій Гужва. Підприємство зареєстроване по вулиці Автогенній, 7, за тією ж адресою, що й виробничі потужності заводу «Південкабель», який належить депутату Харківської міськради (обирався від Партії регіонів) Володимиру Михайловичу Золотарьову та його сину Володимиру Володимировичу Золотарьову, що у 2014 р. балотувався до ВР від партії «Сильна Україна» Сергія Тигіпка. Золотарьов-старший зараз балотується до обласної ради від партії «Відродження», яку також представляє мер Харкова Геннадій Кернес.

Нещодавно «Харківенерго» замовило «Південкабелю» кабелів та дротів на 67,38 млн грн.

Фірма «Збірні дерев’яні конструкції» зареєстрована у Вовчанському районі Харківської обл. на Ніну Буравльову, керівником є Володимир Рубінштейн.

Буравльова також значиться засновницею ТОВ «Фірма Анда», ТОВ «Дерев’яні традиції», ОК «ЖБК «Партнер Плюс», ОК «ЖБК «Екопарк «Сосновий бор», ПП «Флоріум», ТОВ «Стел-С», ТОВ «Фірма Вілона», ТОВ «Харків Акваресурс», ТОВ «Фірма Катан», ТОВ «Компанія Бласт», ТОВ «Компанія Ант», ТОВ «Компанія Інтеко», ТОВ «Дельта групп імпекс-інвест», ТОВ «Мега-стар-інвест», ПП «Віолон-експерт», ТОВ «Сінтек Сіті»,ТОВ «Телеком М», ТОВ «Парітет 2000», ТОВ «НТБ-холдінг» та ВАТ інститут «Харківагропроект».

Усі фірми зареєстровані за адресою м. Харків, вул. Мироносицька, 88, кв. 46.

Крім того, на людину з таким ПІБ, але вже на вул. Світла, 10, кв. 89 зареєстровано ТОВ «Центроград», ТОВ «Інвестиційна компанія Бестселлер», ВАТ «Харківкольормет» та ПАТ «Харківспецбуд». Ніні Буравльовій, яка прописана за цією адресою, 71 рік.