СБУшники за кількасот баксів зливали інформацію тітушці, розшукуваному за вбивство журналіста «Вестей» під час Майдану
07.10.2015   //  

Співробітники СБУ за щомісячні виплати 6-12 тис грн. інформували підозрюваних про стан досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами протидії акціям протесту Києві протягом листопада 2013 року – лютого 2014 року. Про це відомо з рішення Печерського райсуду від 28 вересня.

Службовці СБУ діяли за сприяння окремих службових осіб ГУ МВС України в м. Києві та Генеральної прокуратури України. Вони не тільки інформували розшукуваних підозрюваних, але й попереджали їх про недоцільність повернення на територію України, а також здійснювали прикриття незаконної господарської діяльності цих осіб.

Один з підозрюваних працівників СБУ отримував інформацію по справі від працівника УКР ГУ МВС в м.Київ, що який здійснював оперативне супроводження у кримінальному провадженні за фактом вбивства журналіста «Вестей» Вячеслава Веремія. Журналіста було побито в ніч з 18 на 19 лютого 2014 групою так званих тітушок на розі вулиць Великої Житомирської та Володимирської, також в нього вистрелили з вогнепальної зброї і від отриманих ран він помер в лікарні.

З матеріалів судової справи відомо, що працівник СБУ почав інформувати розшукуваного підозрюваного у вбивстві журналіста про стан слідства вже 20 лютого.

Наразі Генпрокуратура за фактами вчинення службовими особами правоохоронних органів кримінальних правопорушень веде розслідування за фактами правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 368 КК України.