Екс-голова облавтодорів виграв 22 мільйони на ремонт вулиці в Києві
07.10.2015   //  

Комунальна корпорація «Київавтодор» 24 вересня за результатами тендеру замовила ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50» капітальний ремонт частини вул. Ревуцького за 21,74 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Компанія «БШБУ №50» має відремонтувати дорожню мережу вул. Ревуцького від транспортної розв’язки «Харківська» до кільцевої розв’язки з вул. Тростянецькою в Дарницькому районі.

До переліку робіт увійшли влаштування дорожнього одягу, тротуарів і газонів, ремонт оглядових колодязів, установлення бортових каменів і поребриків, а також нанесення дорожньої розмітки. Усе це має бути виконано до кінця 2016 р.

Умовна ціна ремонту склала 610 грн./кв. м.

Єдиним конкурентом переможця з різницею в ціні 2,87% було ПП «Київшляхбуд».

За іншими лотами також передбачався капремонт вул. Мельникова від вул. Глибочицької до вул. Герцена в Шевченківському районі, а також вул. Лейпцигської від вул. Цитадельної до буд. №14 в Печерському районі. За ними комунальники 1 вересня акцептували пропозицію «Київшляхбуду», викинувши з торгів дешевшу ПП «Автомагістраль». Причиною відхилення стали нібито завищена вартість гранітного бортового каменю та неоцинкована пішохідна огорожа.

Фірма поскаржилася в АМКУ на порушення процедури закупівлі. Розгляд скарги призначено на 10 жовтня.

Раніше власником 84% акцій «БШБУ №50» був громадянин Росії, ім’я котрого SMIDA не розкриває. Але у березні цього року його частка зменшилась до 9,8%. Тепер пакет 74% належить особі, яка раніше володіла тільки 0,017% акцій. Відомо, що саме 0,017% акцій мав гендиректор «БШБУ №50» Віктор Гавриленко. У 2002-2003 роках він очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України», що об’єднує облавтодори країни.

У липні фірма отримала підряд на 35,33 млн. грн. на реконструкцію вул. Київської у Броварах.

«Київшляхбуд» зареєстрований на той самий офшор «Соєр і Брантон ЛТД», що й ТОВ «Інвестиційна група «Рост» із групи мера Одеси Геннадія Труханова. У серпні комунальники замовили «Київшляхбуду» реконструкцію частини вул. Васильківської за 86,13 млн. грн.

Фірма «Автомагістраль» належить Миколі Скоростецькому, який у 2005- 2007 роках очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.