«Ударівка» продала на 4 мільйони київським школярам рибу на чверть дорожче, ніж в магазині
06.10.2015   //  

Управління освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації 25 вересня уклало угоду з ПП «Ніка-1» на постачання риби на 4,30 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Для шкіл Подільського району замовлено близько 59 тонн мороженого хеку, мінтаю та сайди. При цьому ціна риби вказана одна для всіх видів – 73,10 грн. за кілограм.

Разом з тим, у роздрібних мережах така риба коштує значно дешевше. Так, 5 жовтня у «Сільпо» мінтай с/в продавався по 59,70 грн./кг. Це на чверть дешевше від тендерної ціни подільських освітян. У свою чергу гуртові партії риби коштують ще дешевше від роздрібних мереж, які встановлюють свою націнку в десятки відсотків від ціни опту.

Засновником «Ніка-1» є Вікторія Кустова, депутат Київської міськради (УДАР-Солідарність) і очільниця Оболонської організації «УДАРу». Керівником «Ніки-1» є Євгеній Куцев. За інформацією «Свідомо», у жовтні 2012 р. він був спостерігачем кандидата в нардепи від партії «УДАР» Юрія Крикунова, нинішнього депутата Київради (УДАР-Солідарність) і очільника Подільської організації «УДАРу».

Кустова також є співзасновницею київського осередку ВГО «Спілка захисту прав суб’єктів підприємництва» разом із Володимиром Доброскоком. Він раніше входив до наглядової ради Тендерної палати, яка у 2000-х роках мала монопольний контроль за держзакупівлями.

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році опубліковано дані про підряди «Ніки-1» на 276,84 млн грн.