Кримінальний авторитет Саша Браслєт виявився помічником аваківського нардепа Котвіцького, який забув про мільярд
06.10.2015   //  
Олександр Павлюченко

Олександр Павлюченко

Авторитетний бізнесмен Олександр Павлюченко, відомий на Полтавщині як кримінальний авторитет Саша Браслєт, має тісний зв’язок з правоохоронними органами. Про це повідомив керівник програми «Слідство.інфо» Дмитро Гнап в блозі на «Українській правді».

«Наприклад, коли СБУ та прокуратура затримали у січні начальника Полтавського ДАІ Петра Блажівського за хабар, то саме Саша “Браслєт” Павлюченко вніс заставу в 10 мільйонів гривень, щоб високопоставлений даїшник вийшов на свободу», – повідомив Гнап з посиланням на відповідне платіжне доручення.

платіжка

Також Павлюченко виявився помічником народного депутата Ігоря Котвіцького («Народний фронт»). На сайті парламенту вказано, що Котвіцький до обрання нардепом був віце-президентом ПАТ «Інвестор», яке нині належить дружині міністра МВС Арсена Авакову. Котвіцький – це саме той нардеп, який нібито забув внести до своєї декларації близько мільярда гривень і якого за це виправдовував сам Аваков.

помічник

Арсен Аваков і Ігор Котвіцький

Арсен Аваков і Ігор Котвіцький

За даними Гнапа, Павлюченко пов’язаний з ТОВ «Ангро інвест», якому Полтавська облрада планує без аукціону передати вісім газоносних ділянок. Раніше вони належали фірмі «Голден Деррік» і після Майдану були через суд повернуті державі. «Голден Деррік» за часів Януковича контролювало оточення Едуарда Ставицького, Миколи Присяжнюка та Василя Джарти.

У свою чергу Аваков раніше володів перспективним газоконденсатним родовищем на Харківщині, яке втратив під час правління Віктора Януковича та Геннадія Кернеса. Після призначення міністром у суді почався процес повернення фірми Авакова «Енергія-95» до цього родовища.