Директор департаменту Кернеса без тендеру віддав рідній фірмі 2,5 мільйона
06.10.2015   //  

Департамента будівництва та шляхового господарства Харкова у вересні заплатив ТОВ «Паркинг+» за ремонт внутрішньоквартальних доріг 2,54 млн. грн.

Про це повідомляється на офіційному порталі публічних фінансів України «Є-дата».

Кошти були виплачені за виконання капітального ремонту внутрішньоквартальних доріг та тротуарів по вул.Гагаріна,171, Кибальчича,21 та 29, Пермська, 23-25. Всі виплати були зроблені по договорам 2015 року.

«Вісник державних закупівель» не містить інформації про проведення конкурсних торгів на виконання подібних робіт в Харкові і перемогу в них «ТОВ «Паркинг+».

Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков. У січні 2010 року його призначили радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань ЖКГ, тоді ж фірму перереєстрували на Галину Давидову. В травні того ж року Чумакова призначили головою Департаменту будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. Саме цей департамент і був замовником цих робіт.

З липня 2011 р. список власників «Паркінг+» поповнили Вячеслав Блінкін та компанія з Віргінських островів «Валдхелм Tрейдінг корп».

Вячеслав Блінкін також був бізнес-партнером Ольги Чумакової, зареєстрованої за однією адресою з вищезгаданим Володимиром Чумаковим. Чумакова і Блінкін разом заснували фірму ТОВ «Укрбудмонтаж».

Галина Давидова раніше очолювала та входила до переліку співзасновників обслуговуючого кооперативу «Житлово-Будівельний Кооператив «Триумф». Пізніше його співвласником стала Алла Добкіна – мати Михайла Добкіна. Й саме цьому кооперативу належить земельна ділянка, де знаходиться маєток Добкіних.

Також на Давидову було оформлено декілька інших кооперативів.

У держреєстрі для зв’язку з «Паркінг+» вказано номер телефону (057) 731-19-09, яким раніше також користувалося ПрАТ «НПК-Холдінг», віднедавна власником якого є дружина Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська. Крім того, цей номер телефону використовувався низкою інших фірм, оформлених на оточення Кернеса (ТОВ «ІФТ Консалтінг», ТОВ «Поліфарм» та ін.).

Чумаков є кандидатом в депутати міськради за списком партії «Відродження», який у Харкові очолює Генадій Кернес.