Джипований голова Рівненського облгоспсуду не задекларував бізнес і «приватну пам’ятку» дружини (фото)
05.10.2015   //  

Голова Господарського суду Рівненської області Вадим Торчинюк не задекларував сімейний бізнес та нерухомість дружини. Про це повідомляється у сюжеті Юрія Горбача, Дмитра Бондаря і Володимира Торбіча для «Слідство.Інфо».

Згідно з декларацією, суддя Торчинюк мав 160 тис грн. внесків до статутного капіталу підприємств. Разом з тим, за даними ЄДРПОУ, в одній лише фірмі ТОВ «Фірма Любарт» Торчинюку належить частка в розмірі 550 тис грн.

Окрім того, в декларації судді вказано, що члени його родини бізнесу не мають. Однак за даними ЄДРПОУ, дружина Вадима Торчинюка Наталія має 110 тис грн. у статуті ТОВ «Офісно-Торговий Центр» (при цьому в Реєстрі кінцевим бенефіціаром цієї компанії вказаний сам суддя).

СТАТУТ ФIРМА 1 ФIРМА2

Окрім того, дружині голови рівненського госпсуду належить занедбана пам’ятка місцевого значення 18 століття під стінами Замку Любарта. У декларації вона не зазначена. Суддя каже, що ця нерухомість купувалася з приватних рук, а не в держави, однак пояснити її відсутність в декларації не зміг. При цьому закон передбачає, що власник повинен за нею доглядати і зберігати, однак натомість місцеві чиновники уже кілька років стверджують, що не можуть знайти її власника аби притягнути до відповідальності за доведення пам’ятки до руїн.

ВИТЯГ ПАМЯТКА

Окрім тогою, зазначають журналісти, Вадим Торчинюк – мільйонер, разом з дружиною у нього – найбільші задекларовані у 2013 й 2014 роках статки серед усіх голів обласних господарських судів України.

Сім’я Торчинюків має 9 земельних ділянок загальною площею понад 27 гектарів, дві квартири на 250 квадратів, гаражі, інше нерухоме майно, зокрема й у Криму, загальною площею 430 квадратів. Автопарк родини судді має дев’ять машин, зокрема позашляховик Мерседес G 350 і БМВ Х5. На рахунках у банках Торчинюк з родиною мають близько 8 млн грн.

МАШИНИ