Фігуранти розслідування АМКУ продадуть освітянам вугілля на мільйон
04.10.2015   //  

Комунальний заклад «Горностаївський районний центр по обслуговуванню закладів освіти» Херсонської області уклало угоду 28 вересня з ТОВ «Макреалгрупп» на постачання вугілля на 1,19 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель»

Планується поставити 385 тонн вугілля марки ГМ (13-25) за ціною 3096 грн./т. Влітку середня ціна закупівлі цієї марки вугілля складала 2400-2600 грн/т. У вересні ВП «Служба матеріально-технічного постачання» ДТГО «Львівська залізниця» закупило таке вугілля у ТОВ «Вуглеторфзбагачення» по 2589 грн/т, а КУ «Верхньорогачицький районний центр по обслуговуванню закладів освіти» Херсонської області у ТОВ «Херсон вуглепостачання» по 3380 грн./т.

ТОВ «Макреалгрупп» зареєстроване у 2009 в місті Мала Виска Кіровоградської області, але раніше була прописана в Макіївці Донецької області. Засновником і власником фірми є Олена Курепіна, а керівником з жовтня 2014 року вказаний Ярослав Коваленко.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Артмаркет». Власником і керівником фірми, яка зареєстрована у 2011 році в місті Знам’янка, Кіровоградської області, є Федір Піско.

Раніше ЗМІ звинувачували ТОВ «Макреалгрупп» і ТОВ «Артмаркет» в наявності ознак узгодження дій на конкурсних торгах, що призвело до завищення вартості вугілля. Минулого року за результатами перевірки Державна фінансова інспекція встановила завищення вартості послуг ТОВ «Макреалгрупп, після чого Маловисківський відділ освіти розірвав угоду з фірмою. Іншим учасником тих торгів було саме «Артмаркет».

З 16 вересня 2015 року АМКУ проводить провадження проти обох фірм. ТОВ «Макреалгрупп» порушила строки подання інформації, а «Артмаркет» підозрюється в поданні недостовірних даних.