Фірми Григоришина розіграли 12 мільйонів «Укренерго» на ремонт лінії електропередач
01.10.2015   //  

Південно-Західна електроенергетична система ДП «НЕК «Укренерго» 23 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Проматом» про реконструкцію ПЛ 330 кВ Дністровська ГЕС – Кам’янець-Подільський за 11,79 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За договором «Проматом» має виконати роботи з реконструкції повітряної лінії електропередач 330 кВ, пов’язані з її вимкненням, протягом вересня. Підготовчі та не пов’язані з вимкненням роботи дозволяється виконувати до або після виведення лінії в ремонт, але загальний термін не повинен перевищувати 20 днів.

При цьому вартість угоди в півтора рази перевищує очікувану вартість закупівлі – 7,30 млн. грн.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Енерджі Сервіс» із різницею в ціні 2,13%.

Фірма «Проматом» була заснована компанією «Energy Standard Group S.A.» Костянтина Григоришина, а потім перереєстрована на кіпрські офшори «Кінтук холдінг лімітед», «Мораіс інвестментс лімітед» і «Рафтена трейдінг лімітед».

«Енерджі Сервіс» зареєстрований на кіпрські офшори «Венмайрон холдінг лімітед», «Месда трейдінг лімітед», «Рістом ентерпрайзес лімітед». Нині директором фірми є Юрій Печура. А Ігор Вінніков, що раніше був директором «Енерджі Сервіс», нещодавно очолив департамент закупівель та договірної роботи НЕК «Укренерго». Призначення відбулось у рамках заповнення «Укренерго» представниками групи Григоришина. У тому числі керівником «Укренерго» став Юрій Касіч і він ініціював закупівлю держкомпанією трансформаторів на 2 млрд. грн., єдиним виробником яких в Україні є «Запоріжтрансформатор» Григоришина.

Нещодавно фірма «Енерджі Сервіс» виграла у «Проматому» 10-мільйонний тендер Північної ЕС.