«Вог» після смерті Єрємєєва через суд примусив Держрезерв до контракту на півмільряда (додано)
29.09.2015   //  

(Додано повідмолення Держрезерву щодо зниження ціни палива і дані “ВДЗ”)

Суд зобов’язав Державне агентство резерву підписати договір з ТОВ «Вог Аеро Джет» на придбання дизельного палива. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 16 вересня.

27 квітня 2015 р. Держагентство резерву акцептувало пропозиції «Вог Аеро Джет» на поставки дизпалива вартістю 431,46 млн грн. Договір мали підписати не пізніше ніж через 30 днів після акцепту.

Однак 7 травня в Антимонопольний комітет надійшла скарга від ТОВ «Трейд Коммодіті» щодо порушення процедури цієї закупівлі. На час розгляду скарги строки договір підписувати заборонено і строки щодо його укладання зупиняються.

9 червня АМКУ відмовив у задоволенні скарги компанії «Трейд Коммодіті». Остання оскаржила це рішення в окружному адмінсуді м.Києва. Закон не забороняє підписувати договір під час оскарження рішення АМКУ. Однак адмінсуд, який розглядав скаргу, 24 червня прийняв ухвалу, якою заборонив Держагентству резерву підписувати договір з переможцем тендеру.

27 липня закупівлю розблокувала ухвала Київського апеляційного адмінсуду, якою скасовано заборону на укладання договору з «Вог Аеро Джет». Але договір так і не підписали.

Держрезерв повідомив «Вог Аеро Джет», що не міг укласти з ним договір, оскільки у період 14.05.2015 року по 03.07.2015 року на підприємстві був відсутній керівник, а строк, відведений законом на підписання договору, сплив 30 червня.

Згодом Держрезерв пішов на поступки і продовжив строк дії пропозиції «Вог Аеро Джет» до 1 жовтня, що дало можливість укласти договір.

Суд, розглянувши справу, вирішив, що неукладання договору відбулося внаслідок відсутності керівника у Держрезерві. У квітні-травні цього року Кабмін звільнив із посад очільників Держрезерву. Суд вирішив, що це виключає вину обох сторін у непідписанні договору і зобов’язав такий договір укласти.

Йдеться про 18 тис тонн дизпалива, які «Вог Аеро Джет» має поставити на ДО «Комбінат «Рекорд» у м.Житомирі. Таким чином, закупівельна вартість дизпалива мала скласти 23 970 грн./т.

Після опублікування цієї інформації прес-служба Держрезерву повідомила, що сторонами погоджено зменшення ціни закупівлі на 30%. Замість акцептованої суми у розмірі 431,46 млн грн, додатковою угодою цю суму зменшено до 313,36 млн грн., або 17 400 грн./т. Це відповідає ринковим цінам на гуртові партії дизпалива.

При цьому у “Віснику держзакупівель” оприлюднено повідомлення, що вартість угоди Держрезерва з “ВОГом” склала 345,16 млн грн.

Держрезерв з 2 липня очолює Вадим Мосійчук. До 14 травня в.о. директора був Сергій Варламов, якого звільнили за законом про очищення влади. Перед ним ці обов’язки виконував Володимир Жуков.

«Вог аеро джет» входить в групу покійного нардепа Ігоря Єрємєєва.

Ігор Єрємєєв помер у серпні 2015 року від травми голови, отриманої через падіння з коня під час прогулянки. Тепер група «Континіум» та компанія «Вог» контролюється його партнерами Петром Димінським, Сергієм Лагуром та Степаном Івахівим. Оперативну діяльність групи веде СЕО Сергій Корецький.

Фірма «Трейд Коммодіті», що оскаржувала тендер, зареєстрована у Дніпропетровську на Вадима Майка.