- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Фірма Григоришина отримає від «Укренерго» 10 мільйонів на ремонт підстанції

Північна електроенергетична система ДП «НЕК «Укренерго» 18 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Енерджі інжиніринг» про реконструкцію ВРП-330кВ ПС 330кВ «Полтава» на 9,91 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи на підстанції «Полтава» потрібно виконати до кінця року. «Енерджі інжиніринг» має замінити вимикач на елегазовий типу LTB 420E2, а також три трансформатори струму на елегазові типу SAS 362. Вартість угоди майже вдвічі вища від очікуваної вартості закупівлі 5,39 млн. грн., яку встановив замовник при оголошенні тендеру в червні.

Фірма «Енерджі Інжиніринг» [1] була створена в 2006 р. під назвою «ДП Лео» і зареєстрована у Луганську, хоча засновниками були Юрій Бондаренко та Едуард Паскевич з Кременчука Полтавської обл. У 2007 р. основним власником стало ТОВ «Група «Енергетичний стандарт»-Україна» Костянтина Григоришина, а в 2012 р. фірму переоформили на кіпрську «Сетемпіо Холдінгс Лімітед», яка лишається власником і понині.

Єдиним допущеним конкурентом було харківське ТОВ фірма «Вектор ХХІ», засновником і керівником якого є Олександр Кривий.

Також на тендер подавалося ТОВ «Проматом», але його пропозиція була відхилена через перевищення строку виконання робіт і неповний пакет документів.

«Проматом» [2] був заснований компанією «Energy Standard Group S.A.» Григоришина, а потім перереєстрований на кіпрські офшори «Кінтук холдінг лімітед», «Мораіс інвестментс лімітед» і «Рафтена трейдінг лімітед».

Директором Північної електроенергосистеми «Укренерго» на початку липня став [3] В’ячеслав Бінд. Останній рік він працював [4] заступником директора міськводоканалу Сум. У цьому місті групі Григоришина належить обленерго та СНПО ім. Фрунзе.

Департамент закупівель та договірної роботи «Укренерго» нещодавно очолив  Ігор Вінніков, що раніше був директором ТОВ «Енерджі Сервіс». Призначення відбулось у рамках заповнення «Укренерго» представниками групи Григоришина. У тому числі керівником став Юрій Касіч, який ініціював закупівлю [5] держкомпанією трансформаторів на 2 млрд. грн. [6], єдиним виробником яких в Україні є «Запоріжтрансформатор» Григоришина.