Підприємець постачав у дитсадки м’ясо невстановленого походження, вигравши тендери на 6 мільйонів
27.09.2015   //  

Прокуратура Луцька вимагає від міського голови розірвати договір із ФОП Олександром Понікарчиком про постачання свинини та яловичини до дитячих садків через невстановлене походження частини цього м’яса. Про це повідомляє Волинське агентство розслідувань з посиланням на депутата Луцької міськради Андрія Осіпова.

Депутат звернувся до прокуратури, щоб йому надали інформацію про хід досудового розслідування кримінальної справи щодо харчування неякісними продуктами дітей у луцьких дитячих навчальних закладах.

Прокурор Луцька Андрій Кучер повідомив, що згідно з результатами ревізії фінансово-господарської діяльності міськради, у 2014 року ФОП Понікарчик Олександр Леонідович поставив у дитсадки 660 кг свинини та 184 кг яловичини без документів, які б засвідчували якість продукції, безпечність та відповідність ДСТУ.

За інформацією прокурора, аналогічні факти постачання м’ясної продукції невстановленого походження у дитячі заклади міста були виявлені і цього року.

Кучер також повідомив, що прокуратура розслідує поставки сумнівного м’яса та продукції без документів ФОП Понікарчиком та причетність до цього посадових осіб конкурсного комітету управління освіти Луцької міськради. За інформацією прокурора, підприємець та чиновники збільшили ціну на м’ясо після проведеного тендеру на 10% в той час, як на ринку відбулось загальне зниження ціни на такий товар.

У зв’язку з цим, прокуратура міста вимагає від міського голови Миколи Романюка вирішити питання про розірвання договорів на закуплю та постачання м’яса у 2015 році в дитсадки міста із підприємцем Понікарчиком.

Від «Наших Грошей:

Згідно з інформацією у «ВДЗ», у березні 2014 управління освіти Луцької міської ради уклало угоду з ФОП Понікарчик на постачання 16 424 кг яловичини та 47 500 кг свинини на 2,94 млн грн. У 2015 році підприємець виграв тендер на постачання у дитячі навчальні заклади 10 000 кг яловичини та 43 150 кг свинини на 3,42 млн грн. У 2012-2013 роках Понікарчик виграв тендери у міськради на постачання м’яса на загальну суму 10,20 млн грн.