Жирафник за 5 мільйонів збудує фірма, підозрювана у привласненні бюджетних коштів
26.09.2015   //  

Комунальний заклад «Миколаївський зоопарк» 16 вересня уклав угоду з ТОВ «Миколаївміськбуд» на будівництво приміщення для жирафів з літніми вольєрами за 4,84 млн грн. Про це пише Тетяна Гайдабас у Миколаївському центрі журналістських розслідувань з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Згідно з документацією, підрядник протягом 2015-2016 років повинен побудувати приміщення для жирафів ангарного типу, три літніх вольєри, а також облаштувати сухий рів. Планується, що оглядовий зал буде відділений від тварин скляною вітриною.

Площа будівлі складе 585 кв м, а загальна площа літніх вольєрів – 1 тис 721 кв м. Навколишню територію, вільну від будівлі жирафника, планується впорядкувати й озеленити.

У тендері брали участь ще три підприємства, які запропонували більш високу вартість за свої послуги: миколаївські ТОВ «Артіль-буд», ТОВ «Ді кор-буд» та херсонське ПП «Юг-Тент». Пропозиції підприємств «Артіль-буд» і «Юг-Тент» були відхилені через невідповідність документації конкурсних торгів. Тож єдиним конкурентом у переможця було «Ді кор-буд».

У травні цього року «Миколаївський зоопарк» вже укладав угоду з «Миколаївміськбудом» щодо ремонту будівлі «Слоновник-бегемотник» і літніх вольєрів  за 2,43 млн грн.

У 2013 році прокуратура відкривала кримінальне провадження стосовно посадових осіб підприємства «Миколаївміськбуду». У ході перевірки було встановлено, що працівники фірми під час виконання робіт з будівництва у селі Рибаківка намагалися привласнити бюджетні кошти у розмірі 41 тис грн. шляхом зловживання службовим становищем.

Від «Наших Грошей»:

ТОВ «Миколаївміськбуд» зареєстровано на Ольгу Жендубаєву, керівник – Михайло Жендубаєв. За останні шість років фірма отримала замовлень на суму 36,06 млн грн. Переважно підприємство вигравало будівельні тендери. Зокрема, «Миколаївміськбуд» отримав від міського департаменту ЖКГ 4,15 млн грн. на переобладнання колишнього мазутосховища на пункт стерилізації тварин.

Власником та керівником ТОВ «Ді кор-буд» є Дмитро Коровій.