Парк Кернеса витратить 9 мільйонів на велодоріжки та тротуари біля маєтків харківських нуворишів (фото)
25.09.2015   //  
общий план з деревянка

Район Білої акації поряд з парком ім.Горького у Харкові

Комунальне підприємство «Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького» 21 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельна компанія Будресурс» щодо реконструкції пішохідно-транспортної мережі на суму 8,82 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Ремонтні роботи будуть проведені в районі спортивного комплексу по вул. Біла Акація в Харкові, їх планують виконати в 2015-2016 роках.

Будуть побудовані велодоріжки (6825 кв м), тротуари (2858 кв м), проїзджу частину (2344 кв м), викласти тротуари фігурними елементами мощіння та інше.

Власником ТОВ «Будівельна компанія БУДРЕСУРС» є Роман Колісник, який раніше був серед засновників ТОВ «ДБК «Уровень», що входить до переліку підозрілих контрагентів парку ім. Горького.

Заявки на участь в тендері також надіслали ТОВ «Грандбуд Україна» та ТОВ «Альбус Груп», яку не допустили до торгів через відсутність довідки з податкової інспекції про наявність зареєстрованих рахунків в двох банках. ТОВ «Альбус Груп» заснувала Олена Колеснік, директором підприємства є Артем Краснов. Їх пропозиція була на 49 тис грн дорожчею.

Таким чином, єдиним конкурентом було «Грандбуд Україна», яке пропонувало виконати роботи за 9,47 млн грн.

ТОВ «Грандбуд Україна» заснував Юрій Пєнцов. Вигравати тендери вона почала у 2010 році й за три роки отримала підрядів на 67,12 млн грн. Більшість з них – 62,93 млн грн., були від парку імені Горького.

Маєток колишнього першого віце-мера Сергія Політучого

Маєток колишнього першого віце-мера Сергія Політучого

В 2015 році правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів. За даними правоохоронців, з липня по вересень 2014 року директор Парку Дмитро Поздєєв у змові з директором ТОВ «Грандбуд Україна» вчинив розтрату бюджетних коштів на суму 240 тис грн. шляхом завищення вартості придбаної техніки.

Зараз засновником та директором підприємства є Олександр Олійник.

Вулиця Білої Акації є однією з найбільш елітних у Харкові. Там мають маєтки мітрополит Харківський та Богодухівський Онуфрій, екс-заступник начальника УСБУ в Харківській області Микола Колеснік, донька керівника міської парторганізації «Солідарність» Карина Давтян та ін.

Більше фото та даних про цей район у статті “Наших грошей”.