Молочку для шкіл Подолу за 10 мільйонів замовили в «ударівки» та «тигіпківки»
24.09.2015   //  

Управління освіти Подільської районної в місті Києві державної адміністрації 14 вересня за результатами тендерів уклала договори з ПП «Ніка-1» про постачання сиру на суму 4,70 млн. грн. та з ТОВ Фірма «Фавор» про постачання молока на 5,11 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Ці дві фірми, а також ПП «Торгпродсервіс» у серпні були обрані постачальниками продуктів харчування у навчальні заклади Києва до кінця 2016 р. за рамковою угодою.

«Ніка-1» має поставити 81 тонну кисломолочного сиру жирністю від 9% до 18% по 57,76 грн./кг і 10 тонн сичужного не нижче 50% жирності по 76,00 грн./кг.

«Фавору» замовили 578 тонн молока жирністю 2,5% по 10,26 грн./кг.

Засновником «Ніка-1» є Вікторія Кустова, депутат Київської міськради (УДАР-Солідарність). Крім того вона – співзасновниця київського осередку ВГО «Спілка захисту прав суб’єктів підприємництва» разом із Володимиром Доброскоком. Він раніше входив до наглядової ради Тендерної палати, яка у 2000-х роках мала монопольний контроль за держзакупівлями. Керівником «Ніки-1» є Євгеній Куцев. За інформацією «Свідомо», людина з таким ПІБ у жовтні 2012 р. була спостерігачем кандидата в нардепи від партії «УДАР» Юрія Крикунова, нинішнього депутата Київради (УДАР-Солідарність).

Фірма «Фавор» належить Дмитру Здоренку та Раїсі Михайловій, котра в 2014 р. балотувалася в нардепи від «Сильної України» Тигіпка. За даними «Опори», під час виборчої компанії Михайлова продавала в агітаційних палатках продукцію свого заводу зі знижкою. У її штабі тоді заявили, що це соціальні ціни, які також є і в магазині, а тому підкупом не вважаються.

«Торгпродсервіс» зі статутним капіталом 1 тис. грн. заснував Михайло Олійник. У 2011 р. компанія продала Київській обласній психоневрологічній лікарні №2 картоплю за ціною, вищою за ринкову.