«Харківобленерго» за 67 мільйонів купило по секретним цінам кабелі заводу депутата міськради
24.09.2015   //  

АК «Харківобленерго» 14 вересня уклало угоду з ТОВ «Торговий дім «Південкабель» щодо закупівлі кабелів та дротів вартістю 67,38 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Термін поставки 2015-2016 роки. Лот складався з 145 позицій. Документацією конкурсних торгів передбачалося, що частина продукції має бути виготовлена саме заводом «Південкабель».

При цьому тендерний комітет не опублікував ціни на окремі види кабелів, що не дозволяє порівняти їх з ринковими цінами.

Єдиним конкурентом ТОВ «Торговий дім «Південкабель» на торгах було ТОВ  «ПЕК «Енерго-Альянс» Олега Вакули.

ТОВ «Торговий дім «Південкабель» засновано в жовтні 2013 року Владиславом Мітрохіним. До того він очолював ТОВ «Торгівельна компанія «Південкабель», яка була заснована в 2003 році, і діяльність якої нині припинена.

Директором фірми є Сергій Гужва. Підприємство зареєстроване по вулиці Автогенній, 7, за тією ж адресою, що й виробничі потужності ПАТ «Завод «Південкабель».

Основними акціонерами ПАТ «Завод «Південкабель» є ТОВ «Південкабельінвест-плюс» (15,8% акцій), ТОВ «Південкабельінвест» (14,1%), ТОВ «Південкабельпрокат» (14,1%) та кіпрській компанії C.I.H.- Cable Industrial (13,05%).

Власником більшої частини статутного внеску ТОВ «Південкабельінвест-плюс» є директор заводу та депутат Харківської міськради (обирався від Партії регіонів) Володимир Михайлович Золотарьов та його син Володимир Володимирович Золотарьов, який у 2014 році балотувався до Верховної ради по одномандатному округу № 172 у Харкові від партії Сергія тигіпко «Сильна Україна», але програв Володимиру Мисику.

Також серед засновників є Олексій Шевцов, Василь Карпушенко, Євгенія Сігаєва, Юрій Антонець, Ніна Пугачьова, Григорій Соляр та кіпрська «C.I.H.- Cable Industrial Holding Limited», бенефіціаром якої вказаний Золотарьов-молодший.

Засновниками ТОВ «Південкабельінвест» є вісім чоловік й ТОВ «Південкабельінвест-плюс». Основними засновниками є Володимир Михайлович Золотарьов, Василь Карпушенко, Олексій Шевцов та Наталія Чайка.

ТОВ «Південкабельпрокат» заснували дев’ять людей та «Південкабельінвест-плюс», яке має найбільшу частину статутного фонду. Основними засновниками також є Володимир Чайка, Володимир Михайлович Золотарьов, Олена Кривенко та Валентина Матиріна.