Янукович у розшуку заплатив за російське обладнання для «Донбасенерго»
21.09.2015   //  

Компанія оголошеного в розшук сина екс-президента Віктора Януковича заплатила 13 млн грн. за російське обладнання для Слов’янської ТЕС. Про це пише Вадим Стародубцев у «Діловій столиці».

Як з’ясувала «Ділова столиця» у червні цього року Слов’янська ТЕС «Донбасенерго» закупила в Росії обладнання Таганрозького котлобудівного заводу «Красный Котельщик». Завод входить до концерну «Силові машини» мільярдера Алєксєя Мордашова. Вартість контракту склала 13 млн грн.

У митних деклараціях «особою, відповідальною за фінансове регулювання», тобто фактичним платником по вказаній операції, значилась компанія «Мако Інвест», що офіційно контролюється Олександром Януковичем.

Раніше бенефіціаром «Донбасенерго» через компанію «Енергоінвест Холдінг» вважався екс-нардеп Ігор Гуменюк. Але, як пише автор, тепер, очевидно, що реальним вигодонабувачем є «Сашко стоматолог», який фінансує переобладнання «Донбасенерго». Недавно це підтвердив і голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, заявивши, що «через Ігоря Гуменюка це («Донбасенерго» – ред.) фактично власність Олександра Януковича».

У цьому році Генпрокуратура програла дві інстанції, включаючи апеляційну, по поверненню у держвласність контрольного пакету «Донбасенерго».