Прокуратура відсудила «Палац кіно», який Надал продав без конкурсу
21.09.2015   //  

Суд зобов’язав повернути до комунальної власності м.Тернополя приміщення на вул. вул. Івана Франка,8. Про це свідчить рішення Львівського апеляційного господарського суду від 31 серпня.

У листопаді 2012 року підприємець Андрій Лучка отримав від КП «Палац кіно» Тернопільської міськради в оренду приміщення площею 195 кв.м. на першому поверсі по вул. Івана Франка,8.

Відомо, що в день підписання договору оренди до суду звернувся інший підприємець, який скаржився на те, що також хотів орендувати це приміщення, але міськрада відмовилася розглядати його заяву.

В лютому 2013 року Львівський апеляційний адмінсуд ухвалою зупинив рішення міськради про надання приміщення в оренду. Попри це у березні 2013 р. Тернопільська міськрада продала це приміщення вищезгаданому Андрію Лучці за 0,97 млн грн.

У вересні 2014 року Львівський апеляційний адмінсуд скасував рішення Тернопільської міськради про передачу в оренду і приватизацію «Палацу кіно». Суд зазначив, що оскільки міськрада отримала дві заяви щодо оренди приміщення, то зобов’язана була провести конкурс.

Господарський суд Тернопільської області ще в червні цього року визнав договір-купівлі продажу недійсним і зобов’язав Андрія Лучку повернути міськраді приміщення. Але міськрада не погодилася з цим рішенням і подала апеляцію, яку програла.

Згідно з реєстром майнових прав, Андрій Лучка тут же на вул. Івана Франка володіє гаражем площею 31 кв.м., який мав використовувати під склад. Чи будуть повертати гараж у комунальну власність поки невідомо. Як повідомила місцева газета «Номер один», перед продажем приміщення перевели на баланс фонду комунального майна. Мер Надал заявив, що ухвала суду про заборону передачі приміщення в оренду стосується саме майна КП «Палац кіно». А оскільки майно перевели на баланс фонду комунального майна, то судова заборона не є перешкодою.

Підприємцем, чию заявку приміщення проігнорувала мерія, є Наталя Павлючик, яка з 2001 р. орендувала тут приміщення під бар «Громада». В інтерв’ю вона стверджує, що оборудку організував тодішній заступник Сергія Надала – Андрій Камінський. Підприємець Андрій Лучка нібито є його кумом. Водночас журналісти пишуть, що і Наталя Павлючик є близькою родичкою Андрія Лучки.