В Краматорську на ремонт доріг без тендерів розподілили 4 мільйони
20.09.2015   //  

Управління житлового та комунального господарства Краматорської міськради Донецької області в січні-липні уклало угод на поточний ремонт доріг без проведення тендерів на суму 3,92 млн грн. Про це сказано в відповіді управління на інформаційний запит депутата Краматорської міськради Володимира Ржавського.

Станом на кінець липня в Краматорську було виконано робіт з ремонту доріг на 10,05 млн грн. З цієї суми 6,13 млн грн. були виділені на капітальний ремонт п’яти доріг, для пошуку виконавців цих робіт управління ДЖК провело тендери.

На поточний ремонт доріг тендери не проводилися, хоча на ці роботи було виділено 3,92 млн грн. За ці кошти було відремонтовано 48 ділянок міських вулиць. Вартість поточного ремонту становила від 177 до 343 грн./ м кв. При тому, що вартість капітального ремонту складала 333,41-373,84 грн./м кв. Такі ціни відповідають середній вартості дорожніх робіт в Україіні.

Більше всього коштів від міськради на поточний ремонт отримав Краматорський підрядний спеціалізований дорожній ремонтно-будівельний відокремлений підрозділ ПАТ «Облдоррембуд» – 2,83 млн грн. Це підприємство контролює Сергій Григалавшiлi з Макіївки, який є його гендиректором. Раніше «Облдоррембуд» був зареєстрований у Донецьку, але у травні цього року змінив офіційну адресу на Краматорськ. З березня цього року підписантом компанії значиться Олег Бандурка, депутат Єнакївської міськради, який у 2010 році обирався від Партії регіонів. Бандурка відомий як начальник управління Єнакієвське підрядне спеціалізоване дорожнє РБУ ВАТ «Облдоррембуд».

Ще 0,57 млн грн краматорська міськрада віддала на поточний ремонт доріг ТОВ «Автоінтерстрой». Власниками цього зареєстрованого в Краматорську підприємства є Олександр Шахматов та Наталя Руденко.

Комунальне підприємство «ДРУАС» отримало отримало на ремонт міських доріг 0,52 млн грн.