«Київавтодор» викинув фірму тестя Насірова з тендеру на ремонт Південного мосту за 67 мільйонів
18.09.2015   //  

Комунальна корпорація «Київавтодор» 15 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Тілльман Інжинірінг» про капітальний ремонт мостового полотна та деформаційних швів на металевій прогоновій будові вантової частини Південного мосту через р. Дніпро. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Сума тендеру склала 67,25 млн. грн.

До обсягів робіт «Київавтодор» вніс розбирання та влаштування конструкцій мостового полотна, організацію дорожнього руху на період виконання робіт, демонтаж та монтаж існуючої огорожі метрополітену, спеціальні допоміжні засоби, а також влаштування покриття з литого асфальту (гусасфальту). З документацією торгів, площа проїжджої частини мосту та тротуарів – 14927 кв. м. Відтак середня вартість ремонту склала 4,5 тис грн. за квадратний метр. На покриття с гуссасфальту та гідроізоляцію проїжджої частини мосту визначено гарантійний термін 15 років.

«Тілльман Інжинірінг» має виконати ремонтні роботи протягом семи місяців із дати укладання договору. При цьому безпосередньо роботи на мосту почались ще кілька тижнів тому.

ТОВ «Тілльман Інжинірінг» належить Анатолію Баранову. Раніше він був засновником ТОВ «Науково-Виробнича Фірма «Антикор» та ТОВ «Торекс-К».

Єдиним допущеним до участі конкурентом було комунальне підприємство по ремонту і утриманню мостів і шляхів м. Києва «Київавтошляхміст» з різницею цін 0,006%.

Також на тендер подавало заявку ТОВ «Альтіс-Спецбуд», яке пропонувало виконати роботи за 54,52 млн грн. Однак дешевшу на чверть заявку відхилили через відсутність у компанії техніки для транспортування та влаштування покриттів з литих асфальтів, завищену вартість гідроізоляційного матеріалу та нестачу працівників.

Цю компанію заснували кіпрське ТОВ «Парс Холдингс Лімітед» (51%) і сумське ТОВ «Кварцит» (49%), яке у свою чергу створили Володимир та Людмила Нагорні. Фірма входить в корпорацію «Альтіс-холдинг», яку контролює Олександр Глімбовський. Корпорація будувала Поштову площу, VIP-термінал аеропорту «Бориспіль» для Віктора Януковича та топ-чиновників за 345,76 млн. грн., а також оновлювала аеропорт у Львові до Євро-2012.

Дочкою Глімбовського є Катерина Глімбовська, дружина голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. Згідно з даними Британського реєстру компаній, вона є одноосібною власницею фірми «Altis ltd», яку Насіров не вказав у деклараціях про доходи разом із лондонською квартирою.

Нагадаємо, що у вересні 2013 р. «Альтіс-Спецбуд» виграла тендер КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» на реконструкцію транспортного вузла на правобережних підходах до Південного мосту зі з’їздами з вул. Саперно-Слобідської на Столичне шосе. Вартість угоди склала майже 330 млн. грн. Учасника з нижчою на 44,62 млн. грн. ціною викинули з торгів через відсутність деяких документів та нумерації на кількох сторінках заявки, а також дешевизну. У листопаді того ж року після скарг «Центру протидії корупції» до прокуратури, Держфінінспекції та Мінекономрозвитку замовник розірвав договір. Бо в результаті перевірки виявилось, що переможець тендеру та єдиний допущений до участі конкурент теж не відповідали вимогам торгів.