Аби підсушити затоплену шахту на Львівщині витратять 28 мільйонів
18.09.2015   //  

Державне підприємство «Об’єднана компанія «Укрвуглереструктуризація» 11 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Львівський будівельний холдінг» роботи з водопониження підробленої та підтопленої території шахти згідно проекту ліквідації шахти «Бендюзька» на 27,79 млн. грн.

Шахта «Бендюзька» була закрита у 2005 р. Село Бендюга Межирічянської сільради Сокальського району Львівської області, яке знаходиться у її відпрацьованому полі, останніми роками інтенсивно підтоплюється. З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 р. було опубліковано дані про підряди в рамках проекту ліквідації цієї шахти на 42,37 млн. грн.

Обсяг робіт за тендером включає будівництво відкритих та закритих дрен, дренажної насосної станції, придбання та монтаж технологічного обладнання і прокладання трубопроводів, придбання та монтаж електрообладнання, будівництво водозабірного резервуару, улаштування електропостачання станції і тимчасового автомобільного шляху, а також благоустрій підтопленої території шахти та влаштування огорожі станції. Усе це «Львівський будівельний холдінг» має виконати до серпня 2016 р.

Єдиним конкурентом на торгах із різницею в ціні близько 0,12% було колективне підприємство «Центр Комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів.

Зараз власником «Львівський будівельний холдінг» є Володимир Вдов’як , який до того був керівником підприємства. Раніше ж його власниками були Олег Петеляк та Ігор Гринкевич. Останній був директором і засновником збанкрутілого ТОВ «Будівельна компанія «Верховина». Ця компанія відома через скандал довкола реставрації Вірменського собору влітку 2009 р. Вона стала переможцем тендеру від Львівської міськради на виконання складних реставраційних робіт, не маючі фахівців і не володіючи технологіями. Пізніше правоохоронці заявили, що фірма підробила документи, і проти Гринкевича прокуратура Галицького району порушила кримінальну справу за ч.1 ст. 366 (підробка службових документів). За словами Ігоря Гринкевича, справу закрили після перевірки інспекції Держархбудконтролю і жодних зауважень щодо ліцензії немає.

Окрім того, група фірм, пов’язаних із ним, відома через розіграші будівельних тендерів на Львівщині (акушерський корпус за 18 млн. грн.) та Закарпатті (психоневрологічний інтернат за 6 млн. грн.).