Церква Московського патріархату не хоче повертати місту дитсадок і пригрозила меру анафемою
15.09.2015   //  

В Івано-Франківську міська рада судиться з єпархією Української православної церкви Московського патріархату за приміщення колишнього дитячого садка. Про це пише Володимир Мулик у виданні «Версії».

20 грудня 2006 року виконком міської ради передав в оренду єпархії два нежитлових приміщення загальною площею 300 кв м для використання під молитовний будинок та канцелярію єпархіального управління. Йдеться про будівлі на вул. Чорновола 6 та 6Б, в яких раніше був дитсадок. Орендна плата складає 48,60 грн. в місяць.

В договорі зазначалося, що він діятиме до того моменту, доки на цій ділянці не почнуть зводити новий будинок.

У березні цього року міська рада підтримала депутатський запит Оксану Савчук з проханням пояснити суть договору оренди приміщення дитсадка церквою. Савчук стверджувала, що у 2006 році відбулося приховане відчуження комунального майна.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус запевнив депутатів, що приміщення на вул. Чорновола будуть повернуті місту, адже договір дійсний до моменту, доки єпархія не збудує нову церкву. За інформацією мера, вона вже збудована. Правда, в іншому місці – на розі Довженка-Дорошенка.

Анушкевичус також розповів, що він просив представників єпархії повернути місту приміщення, але йому відмовили і навіть пригрозили анафемою.

Від «Наших Грошей»:

За даними реєстру судових рішень, 21 серпня Господарський суд Івано-франківської області прийняв позовну заяву від виконкому міськради, який хоче розірвати договір оренди нежитлових приміщень, укладений 20 грудня 2006 року з Івано-Франківською єпархією УПЦМП. Розгляд справи було призначено на 10 вересня.