Тендерний змовник утеплить психоневрологічний інтернат за 3 мільйони
07.09.2015   //  

Управління капітального будівництва Миколаївської ОДА уклало 27 серпня угоду з ТОВ «Антарес-Буд» щодо капремонту Лупаревского психоневрологічного інтернату вартістю 2,82 млн грн. Про це пише Альона Нефьодова на сайті Миколаївського центру журналістських розслідувань з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Підрядник повинен за рік провести роботи з утеплення інтернату. Зокрема, фірма зобов’язана встановити віконні відливи, демонтувати дверні коробки в кам’яних стінах з відбиванням штукатурки в укосах, а також утеплити фасади мінеральними плитами.

Засновниками ТОВ «Антарес-Буд» є Володимир Цуцкарев і Юлія Філіппова.

Конкуренцію на торгах переможцю склали два миколаївських підприємства – ТОВ «Південьбуд Миколаїв ЛТД» та ТОВ «Миколаївська інжинірингова компанія «Інвестбуд »

ТОВ «Південьбуд Миколаїв ЛТД» дорожче за всіх оцінило свої послуги, запропонувавши 2,85 млн. грн. Це підприємство протягом 2006-2012 років було записано на Катерину Бердник, дружину Андрія Бердника, екс-депутата Миколаївської міської ради від БЮТ. Потім якийсь час засновницею значилася Марина Прокоф’єва, відома як партнер Андрія Бердника по ТОВ «Спецбудінвест ЛТД». Тепер «Південьбуд Миколаїв ЛТД» переоформлено на Ірину Горбуль, яка з 2009 року працювала бухгалтером фірми.

ТОВ «Миколаївська інжинірингова компанія «Інвестбуд» Тетяни Олійник готове було виконати роботи за 2,59 млн. грн. Це було найнижчою ціновою пропозицією. Однак підприємство тендер не виграло, хоча його пропозиція відхилена не була.

Фірма-переможець «Антарес-Буд» відома тим, що у жовтні 2011 р. була оштрафована Антимонопольним комітетом за змову на тендері з ТОВ «Південьбуд Миколаїв ЛТД».

Окрім того, два роки тому обласна прокуратура звинуватила «Антарес-Буд» у махінаціях на будівництві навчально-методичного центру для Державного комплексу соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Прокуратура виявила завищення вартості виконаних робіт на загальну суму 665 тис грн. за рахунок внесення до актів виконаних робіт недостовірних даних про виплату заробітної плати, обов’язкових платежів та ПДВ, а також укладення договорів з фіктивними субпідрядниками.

Влітку 2013 року Миколаївський обллвідділ АМКУ знову оштрафував фірму, цього разу за спротив ревізорам під час проведення перевірки діяльності «Антарес-Буду». У фірмі відмовилися надавати представникам АМКУ доступ до необхідної інформації.

Від «Наших Грошей»

Відомо, що в оцінці пропозицій на вищезгаданому тендері ціна була не єдиним критерієм. Вона складала 85% від оцінки. Інші 15% стосувалися гарантійного терміну якості виконаних робіт на основні конструктивні елементи після прийняття об’єкта в експлуатацію. Який гарантійний термін запропонували учасники торгів невідомо. Йовірно, за рахунок гарантійного терміну «Антарес-Буд» виграв торги у дешевшого учасника – компанії «Інвестбуд».

За останні сім років фірма «Антарес-Буд» виграла тендерів більше ніж на 110 млн грн.