Анонимус виграв 10 мільйонів на апаратуру «Укрчастотнагляду» в помічників екс-замголови СБУ
07.09.2015   //  

ДП Український державний центр радіочастот 28 серпня за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Ромсат» на постачання аналізаторів спектру на 9,64 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано три комплекти Anritsu MS2720T-0743 по 1,98 млн грн. за штуку, один Anritsu MS2720T-0720 за 0,78 млн грн. та один Anritsu MS2830A за 2,93 млн грн.

Засновником ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Ромсат» є ТОВ «Пропеті інвест», яке у свою чергу зареєстровано на кіпрську фірму «Колісар ентерпрайзиз лімітед». Її кінцевим бенефіціаром вказаний кіпріот Агамемнон Анонимус.

ромсатагамемнон

Агамемнон звали легендарного вождя азейськогов війська, який переміг Трою. У фільмі «Троя» Агамемнона грав Братан Кокс. Анонимус за англійської перекладається як «безіменний».

ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Ромсат» було засновано у березні 2015 року, незадовго до оголошення вказаних тендерів Укрчастотнагляду.

Разом з тим, фірма «Пропеті інвест» також виступає засновником ще одного ТОВ з майже ідентичною назвою – «Науково-виробнича компанія «Ромсат». Ця компанія за часів Віктора Януковича взяла участь у розпилі 430 млн грн. на поставку державі телетюнерів для цифрового мовлення по завищеній ціні. Ці тюнери були необхідною складовою системою по монополізацію цифрового мовлення фірмою «Зеонбуд».

Конкуренцію «Ромсату» на усіх тендерах Укрчастотнагляду з різницею у цінах 1% складало ТОВ «ТриА-нет» Олександра Лубенського, Олексія і Артема Мирних. Раніше до складу засновників входив їхній батько Сергій Мирний.

Артем і Сергій Мирні є помічниками нардепа Владислава Бухарєва («Батьківщина»). Бухарєв після Майдану був призначений першим заступником голови СБУ-начальником головного управління по боротьбі з корупцією і оргзлочинність центрального апарату СБУ. Його призначення підписав в.о. президента Олександр Турчинов. На цій посаді він працював півроку до обрання нардепом. У 2007-2010 роках Бухарєв очолював податкову міліцію, тоді Турчинов був першим віце-прем’єром в уряді лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Бухарєв є уродженцем Сумської області, як і співвласник «ТриА-нету» Олександр Лубенський.