Прокуратурі Тернополя не вдається відібрати у зятя голови «земельної» комісії землю дитмайданчика
05.09.2015   //  

У Тернополі громада та прокуратура судилися з міською радою за землю, яка безоплатно перейшла у власність до родича «земельної» комісії Тернопільської міськради Михайла Гладкого. Про це повідомляє портал «За Збручем».

До 2012 року на вул. Гнатюка у мікрорайоні «Новий світ» довгий час був спортивно-дитячий майданчик. Три роки тому його знесли.

У 2012 році міська рада безопалтно передала землю колишнього дитмайданчика площею 0,07 га Петру Ваврику.

За інформацією Центру Антикорупції, дружина Петра Ваврика – Марія Петрівна Ваврик (у дівоцтві – Гладка) приходиться сестрою Михайлу Петровичу Гладкому. Останній є депутатом міської ради від ВО «Свобода», і п’ять років очолює постійну комісія міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі.

З 2012 року громада намагалася повернути дітям цю територію, оскільки вважала цю землю ділянкою загального користування, яку не можна було передавати у власність. Мешканці Тернополя писали колективні скарги, заяви, проводили мітинги, працювала спеціальна комісія, було кілька судів. Поки – безрезультатних.

До суду зверталась прокуратура Тернополя щодо визнання незаконним та скасування рішення міськради, яким ділянку майданчика передали у власність Ваврику. У липні минулого року суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Жук А.В. у позові відмовив.

Нині у Тернопільському міськрайонному суді справу розглядає суддя Дзюбич В.Л. Однак два останні засідання тривали всього кілька хвилин. На першому були відсутні відповідачі, а 28 серпня не з’явилися вже представники прокуратури. Чергове засідання суду відбудеться 8 жовтня.

Поки на спірній території забудова не розпочалася.

Від «Наших Грошей»

Згідно з реєстром судових справ, у травні минулого року тернопільська міліція зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем головою земкомісії Тернопільської міськради при передачі землі на вул. Гнатюка.

У березні цього року Тернопільський окружний адмінсуд відхилив черговий позов прокуратури щодо скасування рішень міськради по землі на вул. Гнатюка, а також скасування держакту на землю і закрив справу.