Запорізька бібліотека витратила 700 тисяч на видання Бузини та книжки з подвійним завищенням ціни
03.09.2015   //  
Бібліотека примудрилась купити казки Умберто Еко за 176 гривень.

Бібліотека примудрилась купити ці казки Умберто Еко за 176 гривень.

КЗ «Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека імені О.М. Горького» за результатами тендеру 28 серпня уклала угоду з ТОВ «Видавничий дім «Центр учбової літератури» на придбання книг загальною вартістю 718 тис. грн. Про це повідомляють «Наші Гроші. Запоріжжя» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Замовлено 4235 найменування книг загальною кількістю 5939 екземплярів (завантажити весь перелік з цінами).

Ціни на книжки є значно завищеними у порівнянні з ринковою вартістю книжок.

Наприклад, «Три оповідки» Умберто Еко коштували бібліотеці 176 грн. Тоді як у книгарні її можна придбати за 8596 грн.

Монографію «Багатоквартирне житло: тенденції еволюції» Гнесь І. П. придбано за 1140 грн., тоді як її вільно продають за 430 грн.

Місцеве видання «Субота плюс» звернуло увагу, що у переліку є вісім книг авторства вбитого Олеся Бузини, відомого своїми антиукраїнськими поглядами: «Тайная история Украины – Руси», «Воскрешение Малороссии», «Докиевская Русь», «Союз плуга и трезуба. Как придумали Украину».

«Видавничий дім «Центр учбової літератури» належить Оксані Безносюк (1%) і Ростиславу Пляшко (99%). Останній свого часу був співвласником ТОВ «Видавничий дім «Професіонал», яке і виступало єдиним конкурентом переможця на цьому тендері з дорожчою на півтори тисячі гривень пропозицією. Нині власником  ВД «Професіонал» є Павло Монтаг.