Санаторій на кордоні з Кримом не віддає Мінсоцполітики півмільйона за невикористані путівки
03.09.2015   //  

ТОВ «Оздоровчий комплекс «Енергія» має повернути міністерству соціальної політики кошти за невикористані в 2013 році путівки на суму 0,57 млн грн.

Відповідне рішення за позовом прокуратури прийняв Господарський суд Херсонської області.

В червні 2013 році міністерство уклало з ТОВ «Оздоровчий комплекс «Енергія» договір, за яким санаторій зобов’язався прийняти на лікування постраждалих від Чорнобильської катастрофи на суму 1,93 млн грн. Ці послуги санаторій мав надати протягом 2013 року.

Після закінчення дії договору була проведена звірка використання санаторно-курортних путівок, за результатами якої було встановлено, що санаторій не використав майже чверть коштів, які йому перерахувало Мінсоцполітики – борг склав 0,57 млн грн.

В позові прокуратура стверджувала, що договір, який підписало міністерство з «ТОВ «Оздоровчий комплекс «Енергія» передбачав повернення санаторієм коштів за невикористані путівки. Мінсоцполітики в 2014 році двічі писало листи фірмі з вимогою погасити борг, але вони були проігноровані.

Суд погодився з вимогою прокуратури і задовольнив позов. Однак залишилось невідомим з якої причини чверть запланованих путівок не була використана, адже представник санаторій на засідання суду не з’явився.

ТОВ «Оздоровчий комплекс «Енергія» – це пансіонат «Енергія» та дитячий табір «Орлятко» на Арабатській стрілці в Генічеській гірці (Херсонська область). Дитячий табір оформлений як дочірнє підприємство ТОВ.

Засновниками ТОВ «Оздоровчий комплекс «Енергія» є компанія з Віргінських островів «Комбест сервісез лтд» та Юрій Харковий. Останній також є керівником підприємства.