Волзі за 10 тисяч гривень «вибачили» 1,5 роки колонії, куди він потрапив за хабар у півмільйона доларів
02.09.2015   //  

У кінці минулого року суд замінив екс-голові Держфінпослуг Василю Волзі частину покарання у вигляді позбавлення волі виправними роботами зі стягненням 20 % від зарплати в дохід держави. Про це пише «Перша інстанція» з посиланням на рішення Ленінського районного суду Полтави.

Екс-голову Держфінпослуг затримали чотири роки тому при спробі отримати хабар в розмірі $500 тис в обмін на дострокове виведення тимчасової адміністрації з кредитної спілки «Перше кредитне товариство». Шевченківський районний суд м. Києва засудив його до п’яти років ув’язнення. Покарання Василь Волга відбував у Полтавській виправній колонії.

У листопаді 2014 полтавський суд розглянув спільне подання начальника Полтавської виправної колонії (№ 64) та голови спостережної комісії Ленінської райради Полтави про заміну Василю Волзі невідбутої частини покарання більш м’яким – у вигляді виправних робіт. На той час екс-голові Держфінпослуг лишався термін – 1 рік і 7 місяців.

У поданні була гарна характеристика Волги. Зазначалося, що він став на шлях виправлення та був працевлаштований бібліотекарем. Прокурор Олександр Коннов подання підтримав. Суддя Єлизавета Парахіна подання задовольнила.

Суд також врахував, що ТОВ «Фінансова компанія «№ 1» в жовтні 2014 року підтвердила можливість працевлаштування Волги після звільнення з колонії на посаду аналітика консолідованої інформації відділу фінансів з орієнтовним розміром заробітної плати 2800 грн на місяць.

Врешті суд прийшов до висновку про заміну покарання у вигляді позбавлення волі більш м’яким у вигляді виправних робіт на невідбутий строк 1 рік 7 місяців з відрахуванням 20% заробітної плати в дохід держави.

Щомісячно Волга повинен платити державі 560 грн. в місяць. За 19 місяців він сплатить близько 10600 грн. Розмір хабара на час затримання Волги у гривневому еквіваленті складав близько 4 млн грн. Виходячи, що за рік екс-голова Держфінпослуг сплатить державі 6700 грн., то 4 млн грн. він зміг би заплатити протягом 600 років.

Від «Наших Грошей»

ТОВ «Фінансова компанія «№ 1» (Київ) належить Оксані Сімонікі та Сергію Романенку. Керівник – Максим Швайдак.