Менеджери батька загиблого героя АТО отримають 25 мільйонів на ремонт колектора в Сумах
23.08.2015   //  

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міськради 14 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Юмо» на реконструкцію каналізаційного напірного колектора від діючої камери №19 по вул. Д.Коротченко до камери №31 по вул. Криничній. Вартість робіт склала 24,92 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Колектор вже прийшов в непридатний стан в ході експлуатації. Відтак до кінця 2016 року потрібно виконати низку робіт (перелік нижче).

ТОВ «Спецінжинірінг Постач» пропонувало виконати роботи за 24,45 млн грн. Але заявку відхилили через відсутність підписів та печаток на фінансовому звіту суб’єкта малого підприємництва.

Власниками сумського ПП «ЮМО» раніше були Миколи і Ольга Юрківи. Нині фірма зареєстрована на Михайла Підлубного з Косівщини. Він також відомий як директор Сумської районної філії ТОВ «Ріко-М» Сергія Савченка.

Директором «ЮМО» є Руслан Скляренко, який на виборах 2014 року був довіреною особою Сергія Савченка по округу №157 і його місцем роботи було вказано «Благодійний фонд «Сагасітас-Україна». Тоді повідомлялось, що Савченко є підполковником в запасі, а його син загинув в АТО у бою під Лисичанськом.

Роботи по реконструкції колектора по вул. Д.Коротченко, просп. М.Лушпи, вул. Прокоф’єва, вул. Кринична:

  • Укладання трубопроводу з поліетиленових труб Ø 710 мм ПЕ-100 (SDR-17) з гідравлічним випробуванням протяжністю 3113 м по трасі існуючого трубопроводу Ø 920 мм.
  • Перекладка існуючих мереж дощової каналізації та водопроводу. При перекладці трубопроводів використовувати поліетиленові труби з гідравлічним випробуванням Ø 300 мм – для дощової каналізації, Ø 100 мм, Ø 63 мм – для водопровідної мережі. На деяких ділянках труби протягнути в футляр(згідно проектної документації). Після укладання водопровідних мереж провести промивання з дезінфекцією трубопроводів.
  • Виконати комплекс робіт по підключенню насосних станцій з укладанням трубопроводів з поліетиленових труб Ø 630 та 710 мм та сталевих водопровідних труб Ø 600 мм.
  • Виконати установку сталевих засувок клапанів зворотних Ø 600 мм, сталевих зварених фасонних частин Ø300-800 мм, поліетиленових фасонних частин (відведень, колін, патрубків, переходів).
  • Після виконання загальнобудівельних робіт по об’єкту, виконати відновлення асфальтобетонного покриття та благоустрій території згідно діючих норм.