Директора парку Кернеса відсторонили на два місяці через закупівлю надкоштовної техніки
22.08.2015   //  
Дмитро Поздєєв

Дмитро Поздєєв

Суд відсторонив на два місяці від займаної посади директора Комунального підприємства «Центральний парк культури та відпочинку ім. М.Горького» Дмитра Поздєєва через підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Про це йдеться в ухвалі Дзержинського райсуду міста Харкова від 10 серпня.

Поздєєва відсторонено від посади за поданням слідчого облуправління міліції до 8 жовтня 2015 року.

За даними правоохоронців, з липня по вересень 2014 року Поздєєв у змові з директором ТОВ «ГрандбудУкраїна» вчинив розтрату бюджетних коштів на суму 240 тис грн. шляхом завищення вартості придбаної техніки.

У серпні 2014 року КП «Центральний парк культури та відпочинку ім. М.Горького» провело торги на купівлю автомобіля спеціальної призначення Ruthmann 2007 року випуску. Участь у торгах взяли дві компанії: ТОВ «ГрандбудУкраїна» та ТОВ ВКФ «Промтехобладнання». За даними слідчих, директор КП та керівник приватників завідомо знаючи результати проведення закупівлі, завищили вартість автомобіля Ruthmann вдвічі, що підтверджується висновком експертизи. Крім того, «ГрандбудУкраїну» не мали права допускати до торгів, адже підприємство не ліквідувало податковий борг.

Тож «Грандбудукраїна» перемогло у торгах з пропозицією в 480 тис грн., їх «конкуренти» запропонували 500 тис грн.

Після чого, був заключений договір й компанія отримала кошти.

ТОВ «Грандбудукраїна» заснував Юрій Пєнцов. Вигравати тендери вона почала у 2010 році і за наступні три роки отримала підрядів на 67,12 млн грн. Більшість з них на суму 62,93 млн грн. були від парку імені Горького. З травня 2015 року керівником цього підприємства є Олександр Олійник.

Засновниками ТОВ ВКФ «Промтехобладнання» є Оксана Зінченко та Вікторія Корж-Андрієнко, директором – Лариса Гулевська. В 2010 році до складу засновників входив Юрій Гулевський.

Нагадаємо, що харківські правоохоронці підозрюють керівництво КП «Центральний парк культури та відпочинку ім. М. Горького» в розкраданні коштів підприємства у особливо великих розмірах.

Директором «Центральний парк культури та відпочинку ім. М. Горького» є Дмитро Поздєєв, син депутата харківської міськради Тетяни Поздєєвой.

Комерційним директором парку Горького є Андрій Шаптала, який є засновником декількох фірм, що отримували земельні ділянки за допомогою «кооперативних схем».

Зараз ці рішення міськради оскаржуються прокуратурою у суді.

Реконструкцію парку Горького у 2011 році ініціював мер Харкова Геннадій Кернес. Для цього парк позичив у «Промінвестбанку» 20 мільйонів євро і згодом провів тендери на реконструкцію на суму понад 260 млн грн.