Святаш продав Харківщині п’ять шкільних автобусів за 4 мільйони
20.08.2015   //  

Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації 14 серпня уклав договір з ПІІ «Автоінвестстрой-Брок» на постачання п’яти шкільних автобусів на суму 4,46 млн грн.

Про це йдеться у «Віснику державних закупівель».

Автобуси повинні бути 2013-2015 років випуску з пробігом не більше 1000 кілометрів, з витратою палива не більше 19 л на 100 км при середній швидкості 60 км/год. Моторесурс двигуна транспортного засобу повинен бути розрахований не менш ніж на 500 тис км, крім того корозійна стійкість кузову має бути не менше десяти років.

Автобус також має відповідати екологічним нормам не нижче EVRO-3, обслуговуватися на СТО на території регіону та мати гарантію – два роки.

Пасажировмісність – не менш ніж 25 осіб.

Автобуси планують передати у Богодухівській, Кегичівський, Вовчанський, Нововодолажський та Сахновщанський райони Харківської області.

Переможцем торгів стало підприємство з іноземними інвестиціями «Автоінвестстрой-Брок» з групи АІС народного депутата Дмитра Святаша (депутатська група «Відродження»). Номільнальним засновником фірми є кіпрська компанія «Радолін Трейдінг лімітед». Офіційним бенефіціаром вказана Марія Чанзіантона. Директором підприємства з травня є Микола Онищенко.

Також в торгах прийняли участь ПАТ «Чернігівський автозавод», яке разом з ПАТ «Бориспільський автозавод» входить до корпорації «Еталон».

Власниками ПАТ «Чернігівський автозавод» є Володимир Бутко та швейцарська фірма «Bodmin AG» Петера Герберта Швотцера.

Автозавод пропонував поставити автобусу за 5,15 млн. грн.

Крім того, в торгах прийняло участь ТОВ «Окраїна» Олександра Рибальченко, який є офіційним ділером Бориспільского автозаводу. Пропозиція «Окраїни» на торгах склала 5,47 млн. грн.

У липні ПАТ «Чернігівський автозавод» виграло тендер на поставку двох шкільних автобусів до Харківської області вартістю 2,07 млн. грн.