Суд повернув в комунальну власність ще 8 пляжів в Залізному Порту
19.08.2015   //  

Господарський суд Херсонської області визнав недійсними передачу комунально-побутовим підприємством «Світанок» в концесію восьми земельних ділянок на побережжі Чорного моря в курортному селі Залізний Порт.

Про це повідомила повідомила прокуратура Херсонської області.

У листопаді 2011 Новофедорівська сільська рада передала КПП «Світанок» для санітарного обслуговування узбережжя Чорного моря довжиною в 3,21 км. У квітні 2015 року сільрада встановила правила користування місцевими пляжами для підприємців, за якими ті мають укладати договори концесії з КПП «Світанок».

В червні Голопристанська РДА провела перевірку використання пляжів в Залізному Порту, результати якої були передані в прокуратуру. Після чого прокурор звернувся до суду з 12 позовами про розірвання концесійних договорів. Прокуратура стверджувала, , що ці угоди – прихована оренда, яка укладена в незаконний спосіб.

З 12 договорів господарський суд Херсонської області визнав недійсними 10. Ще розгляд двох справ відкладено на вересень.

Таким чином суд розірвав концесійні договори, які комунальне підприємство уклало з 7 фізичними-особами підприємцями та трьома компаніями. Серед останніх – ТОВ «Камелот ТУР». Керівником цього підприємства є Світлана Мельніченко, кандидат в народні депутати України від партії «Відродження» у 2012 році. Власником є кіпрська КОВ «Вільхельміна холдінг лімітед».

Ще одна земельна ділянка була у концесії Голопристанської дорожньо – експлуатаційна дільниці ДП «Облавтодор». Директор цього підприємства – депутат ради міста Гола Пристань Валерій Писарєв. У 2010 році балотувався в міські депутати від «Партії регіонів». Також разом з сім’єю він є власником СФГ «Галина».

Ще одним підприємством, передачу якому в користування пляжу суд визнав незаконним, є ПП «Фікус». Власником підприємства є мешканець Миколаївської області Василь Біблієнко.