«Київреклама» злила 2 мільйони рідній фірмі директора «Київреклами» з «УДАРу» (додано)
19.08.2015   //  

калиниченко(додано інформацію про звільнення Калініченка і його наступниці)

Комунальне підприємство Київської міськдержадміністрації «Київреклама» 11 серпня уклало угоду з ТОВ «Гранд афіш Україна» на друк рекламної продукції на суму 1,80 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено повнокольоровий друк плакатів, метро-лайтів, банерів різних розмірів на банерній тканині BackLit, на вінілі Frontlit та BlockOut, а також афіш на крейдованому папері. Дані про вартість друку окремих найменувань у «ВДЗ» не оприлюднено всупереч вимогам Мінекономрозвитку.

Торги проведено за переговорною процедурою, оскільки «Київреклама» вже двічі намагалась провести відкриті торги, і «Гранд афіш Україна» була єдиною компанією, що подавала заявку.

За даними «Вісника держзакупівель», «Гранд афіш Україна» виграє тендери «Київреклами» з 2013 року і має вже 4,06 млн грн. Тоді фірму вже було перереєстровано на Ірину Карпенко. Попереднім власником був Олег Калініченко – це депутат Київради, член партії «УДАР» та голова КП «Київреклама» з 2014 року. На посаду він був призначений лідером «УДАРу» та мером Києва Віталієм Кличком.

У травні 2015 року Кличко звільнив Калиниченка з займаної посади. На той момент «Київреклама» вже двічі оголосила та відмінила відкриті торги, на які не подавав заявки ніхто окрім ТОВ «Гранд афіш Україна». Відтак після звільнення Калиниченко «Київреклама» вже під керівництвом Наталі Гончарової провело переговорну процедуру з «Гранд афіш Україна». Гончарова теж є вихідцем з рекламного бізнесу, раныше працювала у «Прайм групп» Вадима Фрунзе керівником відділу спецпроектів. А перед звільненням Калиниченка була його першим заступником у «Київрекламі».

У 2011-2012 роках підряди «Київреклами» на 2,03 млн грн. виграло ТОВ «Гранд афіш», засноване Олегом Калініченком, та згодом переписане на Олену Вакуліну, відому як голова правління ВАТ «Видавництво «Київська правда».