Суд заборонив новому директору керувати заводом за позовом попередника, який і довів залізничників до зубожіння
18.08.2015   //  

Суд зупинив дію наказу Міністерства інфраструктури про призначення Володимира Бойчука директором Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян з посиланням на ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

23 червня на конкурсній комісії Міністерства інфраструктури Володимира Бойчука було визнано переможцем на посаду директора ПрАТ «Дніпропетровський тепловозоремонтний заводу». 25 червня Міністерство своїм наказам призначило Бойчука в.о. керівника заводу. Планувалося, що після узгодження в Кабміні і Дніпропетровській ОДА Бойчук стане повноцінним директором.

За інформацією заступника міністра, за день до вступу на посаду нового директора з території заводу вивезли в невідомому напрямку локомотивні колісні пари, АКБ та інші запчастини на 16,5 млн. гривень. Крім того, в той же день без погодження Міністерства завод провів оплату майже 2 млн грн. на компанію, контрольовану колишнім керівництвом. Відтак держзавод фактично залишився без коштів.

«Нового керівника на заводі зустрів повний занепад системи організації роботи підприємства, обліку, зберігання, списання, випуску запасних частин і матеріалів. Окрім того, штучно створена заборгованість у 40 млн. грн, зате дебіторка – 0,00 грн. Залишок коштів складав 200 тис грн., що привело завод до межі банкрутства» – повідомив Омелян.

За його даними, Бойчук ефективно почав налагоджувати роботу підприємства. Крім того, за допомогою Міністерства, СБУ, МВС, ГПУ вдалося повернути частину вкраденого майна, завершити інвентаризацію.

Втім 4 серпня колишній директор тепловозоремонтного заводу Олександр Свергун звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом до Міністерства інфраструктури про скасування наказу, яким було призначено Бойчука.

Вже 6 серпня суд прийшов до висновку, що оскаржуване рішення має ознаки протиправності. Крім того, суд прийняв до уваги, що оскаржуване рішення завдає шкоди інтересам Свергуна, що може призвести до негативних наслідків. А без вжиття заходів забезпечення позову усунути негативні наслідки буде неможливо.

В результаті суддя Дніпропетровського ОАС Степаненко В.В зупинив дію наказу Міністерства інфраструктури про призначення Бойчука, заборонив новому керівнику виконувати обов’язки директора, та заборонив міністерству укладати з Бойчуком контракт. Суд виніс ухвалу, не залучаючи до судової справи представників Міністерства, заводу та самого Бойчука.