- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Кому належать ринки Кіровограда

Парламентські «тушки», брат представника Кучми, однопартійці Кличка та звинувачений в корупції голова облспоживспілки – під їх контролем міські базари.

«Центральний», «Колгоспний», «Авторинок»

Найбільшими ринками Кіровограда є «Центральний» та «Колгоспний» – на обох порядкує підприємство «Кооперативний ринок Кіровоградської обласної спілки споживчих товарів» з директором і підписантом Світланою Кондратюк. Засновником підприємства є Кіровоградська облспоживспілка, засновниками якої є вісім районних споживчих товариств. Незмінним директором облспоживспілки вже багато років є депутат Кіровоградської обласної ради від Партії регіонів Петро Петрушевський. Проти Петрушевського 16 липня 2015 відновлено [1] кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем та заволодіння грошовими коштами підприємства.

Це ж підприємство «Кооперативний ринок Кіровоградської обласної ССТ» господарює і на «Авторинку» Кіровограда. Загальна площа трьох ринків становить більше 77 тис кв м.

Юрій Шаров [2]

Юрій Шаров

«Черьомушки», «Жемчуг», «Полтавський»

Загальна площа цих трьох ринків складає 7,44 тис кв м. і всі вони належать ПП «Кіровоград-буд-дизайн», керівником якого Ірина Федішова. Засновниками цього підприємства є Андрій Кролевець та Юрій Шаров. Андрій Кролевець є депутатом Кіровоградської міської ради від Народної партії.

Юрій Шаров – брат екс-нардепа Ігоря Шарова, був фігурантом справи про фальсифікацію результатів виборів у 100-му окрузі у 2004 році. Юрій Шаров має чин підполковника міліції, він пенсіонер МВС. Після Помаранчевої революції прокуратура завела [3] справу щодо його роботи в міліції, але пізніше вона була закрита.

Ігор Шаров в Раді минулого скликання входив до фракції Партії регіонів. В 90-хх роках він був представником президента Леоніда Кучми в Раді, пізніше очолював партію Трудова Україна.

Територія цих ринків з комунальної власності в приватну перейшла завдяки скандальному рішенню Кіровоградської міської ради №405 2007 року, яким в довготривалу оренду та приватну власність було віддано 200 гектарів міських земель, в тому числі на територіях парків та скверів. Юрій Шаров та Андрій Кролевець як депутати міської ради голосували за дане рішення.

Микола Медведенко [4]

Микола Медведенко

Ринки «Престиж»

Власником трьох однойменних ринків «Престиж» за різними адресами є ТОВ «Ринок «Престиж» з керівником і підписантом Михайло Жадановим. Засновниками підприємства є Лариса Медведенко та Микола Медведенко.

Микола Олексійович Медведенко також був керівником і одним з головних акціонерів ЗАТ «Господарчі товари» та ВАТ «Господарка». У 2009 році діяльність ЗАТ і ВАТ було припинено , правонаступником ЗАТ стало ТОВ «Господарчі товари 2010» з тим же керівником Миколою Медведенком.

Ринок «Овочевий»

Загальна площа ринку 17,72 тис км м. Ним володіє ТОВ «Альваід» з керівником Олександром Сергієнком. Засновником цього підприємства є Олександр Кожин. З 2000 –х років і до теперішнього часу повний тезка Олександра Анатолійовича Кожина є одним з заступників директора ПАТ «НВП «Радій». Основними власниками акцій ПАТ «НВП «Радій» є швейцарська компанія «Ensol SA» та бізнесмен Євгеній Бахмач. Це саме його підприємство орендує [5] комунальні тролейбуси в Кіровограді.

Микола Онул [6]

Микола Онул

Ринок «Європейський»

На одному з найбільших ринків в центрі міста порядкує ТОВ «ХХI вік» і Тетяна Зозуля. Засновниками ТОВ «ХХI вік» є Валентина Онул та Людмила Катеринич. Вони ж є засновниками ТОВ «Композиція». Валентина Онул є матір’ю Миколи Онула. Він – президент корпорації «XXI століття», на минулих вбирах був обраний в обласну [7] раду від Партії регіонів, але пізніше він змінив партійну прописку на партію Віталія Кличка «УДАР». Сьогодні його дружина Лариса Онул очолює фракцію «УДАР» в Кіровоградській міськраді, до якої входить і інша співвласниця ТОВ «XXІ вік» Людмила Катериніч [8].

Андрій Табалов [9]

Андрій Табалов

Ринок «Привокзальний»

Ринок займає площу 6,60 тис кв м біля старого автовокзалу у Кіровограді. Належить ринок ТОВ «Домініон – Кіровоград». Сьогодні керівником цієї фірми є Валентина ГОЦ, але у 2012 році директором [10] цього підприємства був екс-нардеп Андрій Табалов, який прославився [11] з своїм батьком Олександром як «перші тушки» в Раді минулого скликання

Сьогодні Табалов співзасновник підприємства, інший співвласник – його мати Людмила Табалова.

«Босфор»

Це ринок площею в 5,00 тис кв м. За останній час на ньому кілька разів траплялися пожежі, тому сьогодні він працює частково.

Власником ринка є приватна фірма «Фірус», якою керує Сергій Мезенцев. Засновник фірми – Ірина Мезенцева.

Ринки «Бєляєвські»

З назвою «Бєляєвський» в Кіровограді існує два ринки. Один з них за адресою Бєляєва, 2 знаходиться в оренді у ПП «Інвест-Оптим», керуя яким В’ячеслав Баклшин.

Інший ринок з такою ж назвою площею 600 кв м знаходиться за адресою, Бєляєва, 11. Тут порядкує ТОВ «Патрол Інтернешнл» з керівником Станіславом Богдановим.

Рино автозапчастин

Ринок займає площу в 3,36 тис кв м. Порядкує на ньому ФОП Федоров Роман Миколайович.

«Новомиколаївський»

Цим ринком володіє ПФ «Євразія Центр», яку заснували Сергій Чередник та Олександр Юрченко. Сергій Чередник відомий в Кіровограді підприємець, який разом з братом Костянтином володіє компанією-виробником морозива під торгівельною маркою «Ласка».

Костянтин Чередник є депутатом Кіровоградської обласної ради від Партії регіонів.

«Шахтарський», «Новий»

Це два комунальні ринки, вони засновані Кіровоградською міською радою та Новенською селищною радою. Першим з них керує КП «Ринково-побутові послуги», іншим – КП»Ринок Новий».

Перший оптовий ринок

ТОВ «Перший оптовий ринок» заснували Василь Гребенюк, Ольга Бойко, Леонід Вітряченко, Леонід Ковальов, Світлана Несміян та Григорій Трикозенко. Василь Гребенюк, який є керівником фірми, балотувався в депутати Верховної ради від Українського Народного Блоку на позачергових виборах 2007 року. Повні тезки іншого засновника – Вітряченко Леоніда Борисовича та Ковальова Леоніда Петровича є засновниками місцевої торгівельної мережі «Візит». 

«Оптпродсервіс», «Цукровик»

На ринку площею 842 кв м працює споживче товариство «Оптпродсервіс» з керівником Олександром Кожемякіним. Засновниками є Наталія Жеброілова, Вікторія Кухта, Олександр Панов, Марина Перевознюк, Любов Проценко та Анатолій Романенко.

На ринку «Цукровик» площею 437 кв.м. працює ФОП Паніотов Олександр Олександрович.

Петро Петрушевський [12]

Петро Петрушевський

Ринок «Балашівський»

Цей ринок площею 293 кв м належить підприємству гуртово-роздрібної асоціації «Облкоопгоспторг», яким керує Руслан Петрушевський – син директора облспоживспілки Петра Петрушевського.

Зоя Лебідь, «Наші гроші. Регіон»