Чиновники віддали фермеру 70 гектарів, які призначалися воїнам АТО
13.08.2015   //  

На Київщині 70 га землі, які мали отримати учасники АТО, чиновники віддали в оренду на 49 років жителю Черкаської області. Про це йдеться на сайті «Згурівська правда».

Йдеться про дві ділянки на виїзді із смт Згурівки – площею 31,73 га і 38,49 га. Наразі триває завершальна стадія розробки генерального плану Згурівки, яким вищезгадані ділянки включаються у межі райцентру. Розробці генплану передували рішення Згурівської селищної ради 2013 р., за якими ці ділянки мають увійти в межі населеного пункту.

Минулого року Згурівська сільрада вирішила зарезервувати вищезгадані 70 га для військовослужбовців, які воюють в АТО, та їх сімей. Землі було розбито на 403 ділянки по 15 соток.

Однак виявилося, що Головне управління Держземагентства в Київській області вирішило передати цю землю в оренду для фермерського господарства Євгену Вишнякову.

За інформацією відділу Держземагенства у Згурівському районі 11.06.2015р. з громадянином Вишняковим Є.В. укладено договори оренди на вищевказані земельні ділянки. При цьому договори підписано без затвердженої техдокументації з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, що є порушенням.

30 червня цього року одну з ділянок площею 31,73 га почали розорювати.

«Обробіток землі здійснювався невідомим трактором під керівництвом жителів смт Згурівка Золотоверхого Сергія Васильовича та Зленка Юрія Володимировича, які представилися уповноваженими особами орендаря – жителя Черкаської області Вишнякова Є.В.», – пише видання. Ніяких документів, що посвідчували б право користування ділянкою чи їх відносини з орендарем вони не мали.

Відомо, що Згурівська селищна рада звернулася з приводу передачі землі в прокуратуру. Однак вже зараз фахівці стверджують про порушення при оформленні права оренди.

«Земельна ділянка надається одним масивом і один раз. Всі інші земельні ділянки фермер повинен отримувати на конкурсних засадах», – прокоментував ситуацію в Згурівці для каналу ІСТV Іван Чернявський, начальник Державної інспекції сільського господарства в Київській області.

Євген Вишняков не вперше стає фігурантом земельних скандалів. Нещодавно в інтерв’ю телеканалу ICTV голова Драбівської райради Черкаської області Володимир Дзега повідомив, що громадянин Вишняков є підставною особою, якій за аналогічними схемами для фермерського господарства передаються сотні гектарів землі на Черкащині.

Від «Наших Грошей»:

Вишняков Євген Вікторович є уродженцем Росії (м.Майкоп, Краснодарський край), сьогодні прописаний в м.Шпола Черкаської області, зареєстрований як фізособа-підприємець, основний вид діяльності – вирощування зернових, бобових, олійних культур.